keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Ostoksilla käyty

Tutuipa oudolta käydä ensimmäistä kertaa yli vuoteen kauppakeskuksessa. Yllättävän monella näytti olevan kasvomaskit,arvioni mukaan noin 90%:lla. Hengityssuojaimia (FFP2 tai FFP3) ei ollut kuin muutamalla. Itseasiassa en nähnyt muilla FFP3-hengityssuojaimia kuin siskollani ja minulla. Asiakkaita oli yllättävän vähän, ei lähelläkään sitä määrää, mitä oli ennen pandemiaa.

Siskonikaan ei ole käynyt kauppakeskuksissa pitkiin aikoihin. Nauroimme, miten oudolta tuntui Clas Ohlssonilla katsella valikoimaa. Löysin kaipaamani oranssin maalin, jolla on tarkoitus maalata keittiön irtokalusteita. Lisäksi löysin vinyylimattoa, jolla aion päällystää tuulikaappini lattian. Vanha luonnonkorkkipäällyste on mennyt jo varsin huonoon kuntoon ja hirveän vaikea yrittää pitää puhtaana, koska korkki imee kaiken lian kuin sieni. Eilen illalla tilasin Starskista valkoista Empire-maalia, jota käytän myös keittiön irtokalusteiden maalaamiseen. Yllätyksekseni se toimitettiin kotiovelle jo aamulla. Loistavaa palvelua ja mainitsin siitä myös pakettini tuoneelle miehelle.
Tänään oli toiseksi korkein lukema uusien tartuntojen määrässä. Siis koko pandemian ajalta. Hallitus käsittelee edelleen Säätytalolla, mitä osia valmiuslaista voitaisiin ottaa käyttöön. Pian alkavat iltauutiset, mutta niissä ei välttämättä ole vielä mitään uutta tietoa. Kiirettä pitää, koska huomenna on jo torstai, eduskunnan pitäisi ehtiä käsitellä asia ja jo maanantaina olisi tarkoitus sulkea ravintolat. 

Huomasin äsken, että eiliseen päivitykseeni oli tullut maanantaina päivittämäni tilasto. Korjaan sen heti tämän päivityksen julkaisun jälkeen. Pahoittelut huolimattomuudestani. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti