tiistai 2. maaliskuuta 2021

Huomenna shoppailemaan

Laitoin tänään siskolleni viestiä ja kysyin, lähtisikö hän kanssani kauppakeskus Selloon huomenna töiden jälkeen. Lupautui lähtemään. Minulla kun ei ole autoa - eikä ajokorttiakaan - ja aion ostaa vähän isompaa ja painavampaa tavaraa, ajattelin kysyä ensin siskoltani. Jos hänelle ei olisi sopinut, olisin mennyt bussilla ja tullut tarpeen vaatiessa taksilla takaisin kotiin. 

Joskus vuosia sitte, kun polvieni nivelrikko ei ollut vielä pahentunut, kävimme lähes joka lauantai siskoni kanssa yhdessä jossain kauppakeskuksessa. Samalla reissulla käytiin syömässä tai vähintään kahvilassa. Monta kertaa käytiin myös Hakaniemen kauppahallissa sekä kesäisin torilla. Yhteiset aamupäivät kuitenkin jäivät, kun nivelrikkoni paheni ja erityisesti hitaasti käveleminen alkoi tuottaa liikaa kipua. Huomenna emme voi mennä pandemian vuoksi ravintolaan syömään, mutta silti mukavaa lähteä ostoksille. 

Tänään huomasin selvästi, että olen herännyt talviunestani. Valoisat aamut, uusi säännöllisempi vuorokausirytmi sekä terveellisempi elämäntapa vaikuttavat todella paljon jaksamiseeni. Jos olisn lomalla, olisin varmasti pessyt tänään jo kaikki ikkunatkin. Kaivoin höyrypesurini esiin ja sillä olen siivonnut lisää. Huomenna on tarkoitus ostaa maaleja keittiön huonekaluja varten sekä pieneen tuulikaappiini uusi lattianpäällyste. Tyttärelläni on iso purkki valkoista seinämaalia ja voi olla, että käyn hakemassa sen vielä tällä viikolla. Viikonloppuna pesen keittiön seinät ja katon, jotta pääsen maalaamaan ne valkoisiksi ennenkuin uudet keittiön kaapinovet sekä tasot tulevat. Mistä tulikin mieleeni, että pitää tehdä isännöitsijälle ilmoitus keittiöremontista. 

Syömiset sujuvat hyvin. Jopa liiankin hyvin, koska tänään olisin voinut iltapalan jälkeen syödä vaikka pari palaa suklaatakin. En kuitenkaan jaksanut yhtään enempää. Katkarapusalaatti, pieni määrä erilaisia viinimarjoja kinuskikastikkeen kanssa sekä yrttitee riitivät hyvin iltapalaksi. Katkaravuilla oli tosin toinenkin syöjä eli Tikru.

Pandemiatilanne on mikä on.Tänään kerrottiin uutisissa, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt pitää hallituksen esityksen vastaisesti kuntosalit edelleen auki. En osaa sanoa, onko se hyvä vai huono asia. Katsotaan nyt tuleeko pääkaupunkiseudulle mitään muita uusia rajoituksia kuin ravintoloiden sulkeminen. Toivottavasti Vagabonda selviää sulkemisesta. 

Toivon, että energiani, intoni ja inspiraationi riittävät keväällä niin pitkälle, että saisin kaiken muun lisäksi vielä työhuoneeni remontinkin valmiiksi. Ei siellä olisi enää kovin paljon tekemistä. Vain maalata yksi kaappi ja vaihtaa lattianpäällyste. Ongelma on, että työhuoneestani on jälleen tullut romuvarasto ja jotta siellä pääsisi tekemään mitään, se pitäisi ensin tyhjentää. Mutta nyt nukkumaan, jotta jaksaa taas aamulla. Mikäli mahdun sänkyyni, jonka karvakorvat ovat ehtineet jo myllätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti