maanantai 8. huhtikuuta 2013

Blogeja

Sunnuntai alkoi ikävällä tunteella pään sisällä. Aivan kuin olisi vedetty kireä vaijeri vasemmasta korvasta sisäkautta oikeaan korvaan. Syykin selvisi, kun mittasin verenpaineen. Tänään oli otettava rauhallisemmin kuin tavallista, joten oli hyvää aikaa heittäytyä blogien ihmeelliseen maailmaan.

Kun joulukuussa makasin sairaalassa sängyn pohjalla lukuisiin letkuihin kiinnitettynä, minulle tuotiin tämä vanha kannettava tietokoneeni ja entinen työkaverini toi minulle mokkulan nettiin pääsyä varten. Sain juuri ja juuri liikuteltua hiirtä kipeäksi turvonneella kädelläni, mutta näppäimistön käyttö ei vielä onnistunut. Selaimeni suosikeissa oli muutama blogi ja niiden avulla sain kosketuksen ulkomaailmaan niinäkin hetkinä, kun makasin yksin, surkeana ja liikuntakyvyttömänä.

Joulu sairaalassa on masentava eikä asiaa parantanut se, että tyttäreni puolisoineen oli matkustanut viettämään joulua 10 000 kilometrin päähän Meksikoon. Läheisten ja ystävien vierailut piristivät, mutta suurimman osan vuorokaudesta olin kuitenkin yksin tai oikeastaan samanlaisten sängyn pohjalla kituvien ihmisraunioiden kanssa kuin mitä itsekin olin.

Selaimen suosikeista löytyneestä nettikaverini VillaNanna -blogista tuli yksinäisten hetkieni pelastus ja ikkuna maailmaan, joka sillä hetkellä oli minulle saavuttamattomissa. Toisenkin nettikaverini Viidakkovillin ihmeteot -blogi löytyi suosikeistani. Toisen vahingolle ei saisi nauraa, mutta hänen joulukuinen postauksensa oli niin hauskasti kirjoitettu, että leikkaushaavaani pidellen nautin tilannekomiikasta.

Suurin osa seuraamistani blogeista on ollut ystävieni tai nettituttujeni blogeja. Pisimmän aikaa olen seurannut Campasimpukka -blogia, jossa bloggaajaa ja minua yhdistää intohimo ruokaan. Ja aina, kun tapaamme reaalimaailmassa, käymme jossain meille uudessa ravintolassa syömässä.

Kirppistely, huutokaupat ja retroilu ovat tulleet viime kuukausina minulle entistä tärkeämmiksi. Retrohenkisen nettiporukan kautta olen törmännyt muutamaan aihetta koskevaan blogiinkin. Toinen näistä on Retroilua -blogi, jonka kuvat ja ideat saavat minut aina hyvälle tuulelle. Ja varsinkin se pupu! Toinen on vielä aika tuore Aika retroa! -blogi, jossa bloggaaja harrastaa kirpputoreja, roskalavojen dyykkausta ja valokuvausta.

Joihinkin blogeihin olen eksynyt Googlen kuvahaun kautta. Olen hakenut jostain aiheesta kuvia ja kuvien kautta päätynyt blogiin. Lauran kotona -blogiin löysin saman bloggaajan Sininen talo ja kissa -blogin kautta. Kirppistelyä, käsitöitä, tuunausta, pitsiä ja kaikkea ihanaa!

Yhteen mieluisimmista blogeista törmäsin vahingossa, kun yritin etsiä netistä tuoksulyhtyjä. Kuvahaun kautta löysin itseni Kirjeitä Kartanonrouvalta -blogista. Olin aivan sanaton ja mietin, että jos nyt olisin 20-30 vuotta nuorempi, haluaisin ehdottomasti puutalon maalta ja alkaa elämään aivan toisin kuin mitä 80- ja 90-luvun huumassa tuli elettyä!

Ihaniin seurattaviin kuuluu myös Korppien taivaan alla -blogi. Maanläheinen, kauniisti kuvitettu blogi, jonka kuvista kyllä huomaa, että on ammattilainen asialla. Vähän toista kuin omat amatööriräpsäykseni.

Aivan oma maailmansa on hyvän ystäväni Rummuntekijä, Karhunkantaja -blogi. Kauniita kuvia, upeita rumpuja, hienoja koruja. Myös minun rumpuni löytyy sieltä.


Roikun nykyisin varsin usein Facebookissa ja sieltä osuu kohdalle monenlaista. Tänään ihastuin Sweet Home -blogiin, joka kielestä huolimatta antaa paljon kaunista katseltavaa sekä ideoita.

Ennen kuin siirryn askartelupuuhiin, laitan vielä eilisen meksikolaisen ruuan ohjeen sivuilleni. Eli söimme oluessa haudutettua luomukaritsan paistia, perunaohukaisia sekä avocadosalsaa.

Oluessa haudutettua karitsaa ja perunalettuja

 Karitsapata:

 500 g luomukaritsan paistia paloina
 1 prk kidneypapuja
 2 punaista chiliä
 1 sipuli
 1 yksikyntinen valkosipuli
 1 tl neilikkaa
 1 tl kuivattua oreganoa
 2 dl meksikolaista olutta
 1 tl suolaa
 1 tl mustapippuria
 2 rkl oliiviöljyä
 kanelitanko
 nokare voita

 Kuori ja paloittele sipuli. Halkaise chilit, poista siemenet ja viipaloi. Kuori ja silppua valkosipuli. Laita sipuli, chili, oregano, valkosipuli, neilikka, mustapippuri, suola ja oliiviöljy monitoimikoneeseen ja sekoita tahnaksi.

 Kuumenna voi pannulla ja paista karitsapalat nopeasti pinnaltaan ruskeiksi. Nosta lihapalat voideltuun uunivuokaa. Valuta pavut ja lisää uunivuokaan. Laita maustetahna pannulle voin sekaan ja kuullota noin 5 minuuttia. Lisää kanelitanko sekä olut ja anna hautua hetken. Kaada seos uunivuokaan lihojen sekä papujen päälle ja kypsennä ruokaa 180 asteessa 60-90 minuuttia.
 

 Perunaletut:

 noin 400 g perunamuusia
 2 kananmunaa
 100 g cheddarjuustoa raastettuna
 1,5 dl silputtua säilykejalapenoa
 0,5 tl suolaa
 1 dl silputtua tuoretta korianteria
 2 rkl vehnäjauhoja
 rasvaa paistamiseen
 
Sekoita perunamuusin sekaan vatkattu kananmuna, juustoraaste, korianteri, suola, vehnäjauhot ja jalapenosilppu. Paista lettupannulla.

Avocadosalsa:

 1 kypsä avokado kuutioituna
 1 dl silputtua hopeasipulia
 puolikkaan limetin mehu
 2 rkl silputtua tuoretta korianteria
 hyppysellinen suolaa
 ripaus mustapippuria
 1 rkl silputtua punaista chiliä


 Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti