sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Portinvartija

Nyt tulee monen mielestä huuhaata ja uskomatonta tuubaa, joten joko kannattaa jättää tämä postaus lukematta tai huvittaa itseään lukemalla. Minun eklektisellä elämänkatsomuksellani tällaiset asiat ovat täysin luontevia. Ja koska nyt blogin nimikin sattuu olemaan Safkaa ja shamanismia, niin laitetaanpa kirjoitus tuota jälkimmäistäkin.

Tänään hyvä ystäväni pyysi minua tuekseen henkimatkalleen. En voi kertoa sen enempää matkan syistä, mutta minun roolini oli varmistaa hänen pääsynsä takaisin. Sulkea ovi perässä ja varmistaa, että mitään ylimääräistä ei tullut mukana. Toimia portinvartijana.

Viimeisimmästä omasta henkimatkastani on jo luvattoman kauan. Ei ole ollut paikkaa eikä aikaa. Tai niin olen itselleni uskotellut. Pyhälle paikalleni en ole tänä vuonna päässyt kertaakaan. Liian hankalassa paikassa metsässä ja liikaa lunta, jotta jaksaisin sinne umpihangessa rämpiä.

Olen kuitenkin viime päivinä järjestellyt taas kotonani olevaa alttaria ja sen ääressä muutama päivä sitten puhdistin kelttikoruni, joka sairaalassa otettiin kaulastani pois ja johon sillä ikävällä reissulla oli kertynyt paljon huonoa energiaa. Merisuola on oiva aine monenlaisiin puhdistamisrituaaleihin ja merisuolaa käytin koruni puhdistamisessakin.

Jokaisella on omat tapansa ja rituaalinsa, miten erilaisiin henkimaailman asioihin suhtautuvat ja miten eri tilanteissa toimivat. Odottelin matkaajan paluuta alttarini ääressä Kanteletarta lukien. Kun ystäväni oli palannut takaisin, suoritin omat rituaalini suolalla, mustilla sulilla, pienellä riimukivellä ja loitsuilla. Huomenna siivoan sotkun.

Henkimatkat ovat usein voimia kuluttavia, mutta yllättävän kuluttava oli portinvartijan roolikin.  Kaikki kuitenkin sujui kuten oli suunniteltu. Nyt iltateen keittoon ja huomenna kirjoitan tämän päivän markkinoista, kirpputorista ja alennusmyynneistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti