tiistai 2. huhtikuuta 2013

Aprillia, aprillia!

Aprillipäivä eikä kukaan ole - vielä - yrittänyt jymäyttää minua. Johtuu luultavasti siitä, etten tänään ole kaupan kassaa lukuun ottamatta tavannut juuri ketään. Kuopus kavereineen oli valvonut koko yön ja aamulla minun noustessani ylös painelivat Mäkkäriin aamiaiselle. Kauppareissuni aikana hän oli tullut kotiin ja mennyt nukkumaan.

Pääsiäinen alkaa olla ohi ja huomenna on paluu arkeen. Perjantaina meillä oli sukulaisia päivällisellä ja oli ihanaa tehdä pitkästä aikaa porukalle päivällinen. Tarjosin alkuruuaksi tryffelillä maustettua sipulikeittoa, ruisleipäkuutioita ja timjamismetanaa. Pääruuaksi oli luomukaritsasta tehtyä lihapataa, valkosipuliperunoita, mukaeltua Waldorffin salaattia, quorn-pataa kasvissyöjälle, marinoituja voipapuja sekä marinoituja oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Jälkiruuaksi oli pashatäytekakku.

Pitkäperjantaina pääsiäistäni jäi ilahduttamaan Mango, joka oli parissa viikossa kasvanut jälleen valtavasti.

Äitini toi minulle tullessaan orvokkipurkin. Purkki on samaa sarjaa kuin keräilemäni ruusupurkitkin. Muistan tämän orvokkipurkin lapsuudestani, siinä säilytettiin pumpulia.

Lauantai menikin sitten siivoillessa ja muistin jälleen "mummoastioideni" huonon puolen: niitä ei voi laittaa tiskikoneeseen. Kävimme myös rautakaupassa ostamassa esikoiselle seiniä ja ovia varten maaleja. Ja minulle maalinpoistoainetta.

Viikko sitten kävin noutamassa uusimman hullutukseni eli retrokaapin.  Kaappi on melko huonossa kunnossa ja vaatii huolellisen puhdistuksen ja hionnan ennen uutta maalipintaa. Muistan lapsuudestani 60-luvulta, että keittiössämme oli tämän tapainen säilytyslokerikko. Tai lähinnä nuo lasiset astiat olivat keittiössämme sinisessä lokerikossa. Nyt olen miettinyt, pitäisikö maalata retrokaappini sinivalkoiseksi kuten lapsuudessani vai pysyisinkö kaapin alkuperäisissä väreissä eli valkoisessa ja oranssissa.

Sain myös ommeltua huutamastani kankaasta itselleni esiliinan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti