tiistai 23. huhtikuuta 2013

Pakastimen tyhjennysviikot

Nyt viimeistään on uskottava, että kesä on ovella. Kävin palauttamassa äidiltäni lainassa olleen rollaattorin ja huomasin krookuksen kukkivan pihassani.

Talvi on pitkä ja kesä lyhyt, joten se on taas yksi hurahdus ja saadaan ensimmäiset kotimaiset mansikat. Sitten tulee vadelmat, mustikat ja viinimarjat. Tomaatit ja paprikat. On siis aika alkaa tekemään pakastimiin tilaa. Toki niistä on kaivettu apetta pitkin talvea, mutta nyt alan tyhjentämään niitä järjestelmällisemmin.

Tänään tein lounaaksi pikaruokaa puolivalmisteista eli Finduksen Ranskalaiset paistovihannekset kalalle ja Hälsans Kökin soijachorizoa. Chorizo oli soijamakkaraksi yllättävän hyvää ja vaikkei se nyt sentään mikään suuren luokan kulinaristinen nautinto ollut, niin voinpa ostaa toisenkin kerran.

Sen sijaan nuo paistovihannekset saa jäädä ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi. Olen käyttänyt Finduksen muita vastaavia valmisteita ja pitänyt niistä niiden helppouden ja maun vuoksi, mutta nämä olivat poikkeus. Luulen kuitenkin, että vika ei ollut kasviksissa. Vika oli siinä, että MINÄ EN PIDÄ KESÄKURPITSASTA! Huh, nyt se on sanottu. Lapseni ovat jo 26- ja 21-vuotiaat, joten minun ei varmaankaan tarvitse enää olla heille esimerkkinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti