maanantai 15. huhtikuuta 2013

Sekalaista

Tähän viikkoon on sisältynyt kirppistelyä (miten yllättävää!!!), maalaismarkkinoita ja alennusmyyntejä. Mutta aloitetaanpa perjantaista. Olin sopinut siskoni pojan ja hänen avovaimonsa kanssa, että tulevat perjantaina töiden jälkeen meille syömään tacoja ja tortilloita. Kävimme myös vuokraamassa elokuvan ja ostamassa leffailtaa varten mässyjä.

Vuokraamamme elokuva oli scifi-elokuva Looper, jota suosittelen kaikille niille, jotka ovat syöneet sopivia sieniä. Kuopus katsoi elokuvaa 10 minuuttia ja meni sitten omaan huoneeseensa pelaamaan. Oli kuulemma nähnyt elokuvan ennenkin. Siskoni poika katsoi elokuvaa noin 30 minuuttia ja nukahti. Hänen avovaimonsa ja minä katsoimme elokuvan loppuun eikä kumpikaan tajunnut elokuvasta juuri mitään. Väärät sienet, väittäisin. Yhdessä syöminen oli kuitenkin mukavaa.

Posti toi minulle tälläkin viikolla paketteja. Olin päättänyt, että myrkkylasisia shamppanjalaseja lukuun ottamatta en ala keräämään myrkkylasia. Toisin kuitenkin kävi ja nämä viisi snapsilasia löysivät tiensä kotiini.

Keräämääni harmaaruusuiseen astiastoon sain kastikekulhon.

Emalikulhokokoelmani sai täydennystä ja Pelastusarmeijan kirpputorilta löytyi punainen ruusukuvioinen termoskannu. Lisäksi keltainen retropöytäliina.

Ja viimeisenä vaan ei vähimpänä ruusukuvioinen täkki, jonka Tikrukin heti otti omakseen. Nyt pitää vain löytää vanhoja päällyslakanoita.


Lauantaina lähdin siskoni kanssa Myyrmäkeen maalaismarkkinoille. Tarkoituksenani oli hakea savukalaa tutulta kalakauppiaalta, mutta pettymyksekseni myyntikojua ei markkinoilla ollutkaan. Tutun kojupaikan vieressä oli kuitenkin myynnissä öljylamppuja. Muistan lapsuudestani, että meillä oli kuparinen öljylamppu ja sen liekkiä oli lumoavaa katsella. Myyjällä oli hyvä tarjous, joten ostin ison ruusukuvioisen sekä kaksi pientä öljylamppua itselleni ja kaksi pientä siskolleni.

Huhtikuun puoliväli ja edelleen piha on kuin jäätikköä. Olen koittanut asennoitua kevään viipymiseen positiivisesti ja lauantain alennusmyynneissä aloinkin katsella vaatteita ensi talvea silmälläpitäen.

Talven värit ovat oikeastaan aika kauniita: valkoinen, haalea sininen ja harmaa. Joinakin talviaamuina taivaanrannassa näkyi haaleaa punaista. Kevään ja kesän vaatteeni ovat väreiltään kirkkaita, joten talven värit saavat olla haaleita. Tummat värit haluan jostain syystä sysätä kokonaan pois.


Erityisen iloinen olen näistä kävelykengistä, jotka löytyivät Anttilasta. Minulla oli vielä jonkin verran jäljellä joululahjaksi saamaani lahjakorttia. Pienellä sirolla korolla varustettuna nämä kengät käyvät hameenkin kanssa.

Yhden uuden blogin olen löytänyt. Sekasotkuisa koti -blogin pitäjä on niinikään kirppistelijä ja retroilija.

Nyt on taas yksi viikko pulkassa ja huomenna alkaa uusi. Toivottavasti kevät jo tulisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti