perjantai 5. kesäkuuta 2020

Lähtölaskenta lomaan

Jos jumalat, luonnonvoimat, esi-isät, auringonpilkut ja kaikki muut ovat suosiollisia, viikon päästä tähän aikaan olen aloittanut kauan kaipaamani kesäloman. Minulle on aivan sama, vaikka sataisi räntää, kunhan vain lomani alkaisi. Tai no ei ihan, haluaisin viettää aikaa takapihallanikin grillaten ja kesästä nauttien. Tärkeintä kuitenkin on, että loma alkaisi. Olisi niin paljon tekemistä.

Eilisen "nollapäivän" jälkeen tänään on taas tullut 30 uutta koronavirustartuntaa. Kouluissa lähiopetus alkoi 14.5. ja siitä alkaen on todettu 796 uutta tartuntaa. Testejä on tänä aikana tehty 61647 kpl eli 1,29%:lla testatuista on todettu tartunta. Mitähän minä tälläkin tiedolla teen? Tulipahan laskettua.

Mitään dramaattista ei koulujen avaamisesta ainakaan seurannut. Maanantaina avattiin ravintolat, urheilupaikat, museot ja joitain muitakin paikkoja. Ensi viikolla pitäisi näkyä jo  jotain muutoksia tilastoissa. Tai sitten ei.
Mielenkiinnosta luin tänään espanjantaudista. Se tuli Suomessa neljässä aallossa muutaman kuukauden välein. Vaikka espanjantaudin aiheutti influenssavirus, silti on käynyt mielessä, kuinka pitkään tätä pandemiaa oikein eletään. Kaksi  vuotta? Ei sillä, että minulla olisi mitään hätää. Pystyn eristäytymään kaksikin vuotta. Monella muulla kuitenkin tilanne olisi paljon huonompi. Varsinkin, jos joudutaan aloittamaan rajoitukset kerta toisensa jälkeen uudelleen. Jos toinen aalto tosiaankin alkaisi syksyllä, ihmisten luottamus tulevaisuuteen laskisi entisestään. Täytyy toivoa, että toista aaltoa ei koskaan tule.

Ei minun pitänyt pohtia pandemiaa tänään ollenkaan. Mutta teen mieluummin melkein mitä tahansa muuta kuin siivoan. Olen kateellinen ihmisille, jotka pitävät siivoamisesta. Joskus harvoin iskee siivousinspiraatio, mutta harvemmin silloin, kun olisi myös aikaa. Nyt täytyy pyyhkiä makuuhuoneen lattia, jotta voin edes silittää lakanoita samalla, kun katson Netflixiä.

Tänään tein broilerin jauhelihasta pyöryköitä ja paistoin ne uunissa. Lisäksi teryaki-kastiketta, nuudeleita ja kasviksia. Alkaa käydä "vihervarasto" jo vähiin, onneksi huomenna tulee taas Citymarketin kotiinkuljetus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti