perjantai 12. kesäkuuta 2020

Out of Office

Iltapäivällä kolmen aikaan laiton työsähköpostiini ilmoituksen kesälomastani. Olen virallisesti "out of office", mutta epävirallisesti käytettävissä, jos tulee jotan kiireellistä. Kiireellisissä asioissa tulee kuitenkin ottaa yhteyttä firman ylläpitoon, joka tarvittaessa soittaa minulle. Harvoin on kesälomillani tullut tilannetta, että minut olisi hälytetty töihin. Sairaslomilla joskus, mutta harvemmin kesälomilla.

Kesäloma kotikulmilla ei ole yhtään huono idea. Vaikka tänä vuonna ei tulekaan käytyä Helsingissä kauppatorilla ja Hakaniemen hallissa eikä katsomassa mitään nähtävyyksiä tai tapahtumia, voin nauttia kesästä omalla pihallani tai noin 200 m päässä olevalla Lammaslammella. Harmikseni minulla ei ole uimapukua, joten pitää vain tyytyä kävelemään rantavedessä. Uimapukua en oikein viitsi tilata verkkokaupasta,  koska uimapuku olisi melkein pakko sovittaa.
Viime yö meni yllättävän hyvin lyhyellä ja kapealla puusohvalla. Nousin ylös jo seitsemän aikaan ja käytin ensin Stellan ja sitten Mangon aamulenkillä. Ehdin laittaa ja syödä aamiaisenkin ennenkuin aloitin työt. Aamiaisella kahvia, pensasmustikoita ja granolaa sekä mikromukas, jossa punasipulia ja Serranon kinkkua.
Aamupäivällä tuli taas päivittäistavaratilaukseni ja erityisesti kaikkea tuoretta. Hedelmiä, marjoja ja kasviksia. Seuraavat 7 päivää todennäköisesti vain grillataan. Yhdeksi ateriaksi varasin ainekset kesäkeittoon, tosin joudun käyttämään ulkomaisia herneitä,  koska kotimaisia ei ollut vielä saatavilla. Tänään tein kuitenkin vielä keittiössä ruokaa. Coleslaw-salaattia sekä chili con polloa. Näin lämpimänä päivänä ei oikeastaan tarvinnut lisukkeeksi mitään muuta. 
Tämän illan taidan vain laiskotella. Huomenna olisi vuorossa takapihan loppusiivous. Ja grillaamista. Lisäksi käyn vanhempieni luona nimipäiväkahvilla. Aurinkoista ja lämmintä on luvassa juhannuksen yli, joten jos vain jaksan, pesen olohuoneen ruokapöydän 8 kangaspäällysteistä tuolia sunnuntaina ja vien pihalle kuivumaan. Tällaisessa säässä kuivuvat siellä nopeasti.

Pandemiatilanne näyttää edelleenkin hyvältä. Toivottavasti suunta jatkuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti