lauantai 27. kesäkuuta 2020

Pian viilenee

Kesälomani on puolivälissä. Remontti on pahasti kesken, mutta en ole yksinkertaisesti pystynyt. Aivan liian kuuma. Onneksi ilma alkaa viilentyä alkuviikosta. Kaksi viikkoa aikaa tehdä kaikki se, minkä tekemiseen olin varannut neljä viikkoa. Toivottavasti ehdin. Lattiaanpäällysteen uusiminen saattaa jäädä loman jälkeiseen aikaan, mutta se on siinä vaiheessa vielä ihan siedettävää. Kunhan nyt kaiken muun saisi valmiiksi.
Ainakin on tullut lomalla levättyä. Ja katsottua ohjelmia Yle Areenasta, Dplaysta ja Netflixistä. Tänä aamuna jaksoin myös syödä aamiaisen aika pian herättyäni. Muutamana päivänä kun ensimmäinen ateriani on ollut vasta lounasaikaan. Aamiaiseksi laitoin Tikrunkin iloksi katkarapuleivän. Lisäksi kahvia sekä vadelmia. 
Ruuanlaitto ei ole viime päivinä innostanut. Koska jääkaapissani on kuitenkin ollut monenlaisia raaka-aineita, en ole viitsinyt tilata mitään ravintolaruokaakaan. Päivällä, kun olin vähän siivoillut, tein puolivalmisteista broileria vindaloo-kastikkeessa sekä riisiä ja salaattia. Riisikin valmiista annospussista, jonka vain laittoi pariksi minuutiksi mikroaaltouuniin. 
Eilen sain sentään aikaiseksi tehdä jäätelöpohjan. Olen ostanut pikakahvia, josta on helppo tehdä jäälatteja. Pikakahvin mausta tuli mieleeni muistoja lapsuudestani. Valiolla oli aikoinaan Mokka -niminen kahvijäätelö. En ole pitkän aikaan tehnyt jäätelöä. Minulla on jäätelökonekin, mutta kute arvata saattaa, ei aavistustakaan, missä se on. Niinpä kun jäätelöpohja oli jäähtynyt, laitoin seoksen laakeaan astiaan ja astian  pakastimeen. Kävin puolen tunnin välein sekoittamassa seosta ja lopulta jäätelö oli valmista. Jälkiruuaksi siis kotitekoista kahvijäätelöä, kotimaisia mansikoita, espresso sekä kermatoffeelikööri. 
Toivottavasti sääennusteen mukainen huomisen alin lämpötila +17 astetta olisi jo ensi yönä! OLisi mukavampaa herätä aamulla ja alkaa kiriä aikataulua umpeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti