lauantai 6. kesäkuuta 2020

Viikkosiivousta ja suunnitelmia

Tämä päivä on mennyt lähes kokonaan siivoamisessa. Viestittelin iltapäivällä tyttäreni kanssa ja tiedustelin, ottaako hän takaisin Lundian kirjahyllynsä, joka on ollut minulla osina säilytyksessä. Ei halunnut ottaa, joten voin ottaa kirjahyllyn omaan käyttööni. Katselin jo Lundian lasiovia ja täytyy miettiä, mihin ja  miten laitan kaksiosasien Lundian hyllyn. Olohuoneeni pitkällä seinällä on jo nyt yhteensä 6 metriä Lundian kirjahyllyä. Täynnä kirjoja.

Katselin kotiani uusin silmin. Laittaisin mieluiten olohuoneen suuren ruokapöydän yläkertaan kulkevien portaiden alle, mutta kyseessä on avoportaat. Ja minulla on kissoja ja koira. Ei ole mukavaa syödä, jos lautaselle tippuu kissan tai koiran karvoja. Toisaalta voisin laittaa Lundian myös keittiöön. Tämän asunnon edelliset asukkaat ovat pitkiä ja minä taas lyhyt. Keittiössä on varsin hyvin kaappitilaa. Pitkälle ihmiselle. Minulle taas kaappien alin hylly on silmieni korkeudella, joten kaapit eivät ole minun pituiselleni kovin käytännölliset. Jos irrottaisin kaapit seinältä, voisin laittaa tilalle Lundian hyllyn. Ja hankkia lisää Lundian ovia. Hylly pitäisi kuitenkin ensin maalata keltaiseksi, turkoosiksi, oranssiksi, pinkiksi tai limen vihreäksi, jotta se sopisi keittiöni muuhun väritykseen.

Ensin kuitenkin pitää saada työhuone valmiiksi. Jos kesälomani todellakin alkaa viikon päästä, ensimmäinen urakka on työhuoneen tyhjennys. Sen jälkeen maalaan siellä olevan kaapin. Olen jo selaillut verkkokaupoista vinyylilankkuja, joista laitan työhuoneeseeni lattian. Jalkalistat pitää vielä miettiä. Oikeastaan haluaisin steampunk-henkiseen työhuoneeseeni koristeelliset jalkalistat, mutta vanhat ovat periaatteessa vielä ihan hyvät. Ja jo valmiiksi oikean kokoiset jiireineen. Pitää vain maalata ne uudelleen. Olisinpa jo lomalla!

Tänään on ehditty syödäkin. Aamulla kotitekoista kermajugurttia, granolaa ja vadelmia. Ja tietenkin kahvia, ilman sitä en herää. Lounaaksi laitoin nopean makaroni-salami -salaatin ja päivälliseksi porsaan ulkofilepihvi pippurikermakastikkeessa, riisi-kaura -lisuketta sekä varhaiskaalista tehtyä salaattia. Olin aikonut leipoa vielä muffinsseja, mutta jätän leipomisen huomiseen. Menen nimittäin käymään huomenna vanhempieni luona ja vien heillekin muutaman muffinssin.
Pandemiatilanne näyttää varsin samalta kuin ennenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti