lauantai 13. kesäkuuta 2020

Tekemistä riittää

Heräsin tänään ihanaan auringonpaisteeseen. Ihan kuten jo muutamana aamuna aiemminkin, mutta mikään ei voita ensimmäisen lomapäivän aamutunnelmaa. Laitoin aamiaisesksi spelttipuuroa mansikoiden kanssa, keitetyn kananmunan, puolikkaan verigreipin sekä kahvia.
Aamiaista syödessäni katselin Suomen kaunein koti -sarjaa ja siitä inspiroituneena päätin aloittaa kotini raivauksen heti enkä vasta muutaman lepopäivän päästä. Käytin vain koirat ensin aamulenkillä ja sen jälkeen kannoin olohuoneen ruokapöydän tuolit alakerran kylpyhuoneeseen ja pesin ne juuriharjalla ja pyykinpesuaineella. Pesun jälkeen siirsin tuolit takapihalle katoksen alle  kuivumaan. Pihalleni muodostuikin oma kesäteatteri ja nauroin, että seuraava esitys on Varaston kummitus. 
Kun olin saanut tuolit takapihalle, lähdin käymään vanhemmillani. Juotiin kahvia ja syötiin nimipäiväkakkua. Vanhemmilani palattuani ryhdyin poistamaan keittiön kaakeleista sekä työtasosta maalia. Kaakelimaali kesti hyvänä 10 vuoden ajan, mutta varsinkin lieden takaa se oli alkanut jo kupruilemaan. Verkkokaupasta ostamani maalinpoistoaine olikin pakattu sellaiseen purkkiin, että kannen avaamiseksi käytiin verinen taistelu. Voitin kuitenkin taistelun purkin kantta vastaan 1-0.
Sen jälkeen alkoikin varsinainen urakka. Maalinpoistoainetta kaakeleihin paksuhko kerros ja odottamaan. En jaksanutkaan tänään grillata ja oikeastaan oli vähän pakko olla sisällä vahtimassa, että kissat eivät  uteliaisuuttaan hypi työpöydälle ja sotke itseään maalinpoistoaineeseen. Niinpä tilasin Pizza Drivestä itselleni cesar-salaatin. 
Jatkoin maalinpoistourakkaa myös työtasoon. Siinä oleva maali olikin paljon tiukemmassa kuin kaakeleissa oleva maali. Myös kaaleit pitää vetää vielä toiseen kertaan ja huomenna vielä tiskipöydän yläpuolella olevat kaakelit. Lopulta alkoi väsyttää niin, että siivosin vain pahimmat maalinpoistoaineet pinnoilta, annoin Mangolle sen lääkkeet ja tulin yläkertaan jatkamaan Suomen kaunein koti -ohjelman katsomista.
Pandemiaa en ole ajatellut tänään lainkaan. Ei ole ollut aikaa. Mielenkiinto on ollut koko päivän muissa asioissa. Olisin unohtanut päivän tilastonkin, jos en olisi sattunut vilkaisemaan Iltasanomien verkkolehteä. 
Huomenna on uusi työntäyteinen päivä. Toivottavasti inspiraationi ei latistu yön aikana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti