sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Olen tullut vanhaksi

Sunnuntaiaamuisin saa nukkua pitkään. Paitsi tänään, koska on vielä niin paljon tekemistä. Heräsin vähän ennen kahdeksaa ja vaikka olisi väsyttänyt vielä, päätin nousta kuitenkin ylös. Tein aamiaisen ennenkuin lähdin viemään koiria aamulenkille. Aamiaisella kahvia, tuoremehua, karjalanpiirakoita ja munavoita, leikkeleitä, vähän kasviksia sekä tuoreita kirsikoita.
Aamulenkin jälkeen jatkoin maalien poistamista keittiön kaakeleista sekä työpöydästä. Koska en ole kovin pitkä, jouduin kurkottelemaan varpaillani ja selkääni alkoi aika pian särkeä. Ei auttanut vaan oli vain jatkettava. Kaakeleista maali irtosi kohtuullisen helposti - laattojen saumoja lukuunottamatta - mutta työpöydässä maali oli tiukasti kiinni. 
Välillä oli pidettävä vähän taukoa. Kuumana kesäpäivänä ei ollut nälkä tuhdin aamiaisen vuoksi. Keitin kuitenkin iltapävällä kupillisen espressoa ja sen kanssa cantuccini-keksejä, tiramisu-makusiirappia, vaniljajäätelöä ja kirsikoita. 
Jouduin eilen avaamaan maalinpoistoainepurkin siten, ettei sitä enää saa tiiviisti kiinni. Kevättalvella taloyhtiössä tehtiin seinäarakenteiden kuntokartoitusta ja keittiöni seinään leikattiin Stellan mentävä aukko. Huoltomies paikkasi seinän, mutta keltaisessa seinässä on nyt iso valkoinen alue. Mietin, että koska se on jossain vaiheessa maalattava, voisin oikeastaan hankkia maalin jo nyt kesälomalla. Samalla voisin maalata keittiön ja kylpyhuoneen välisen oven uudelleen sekä takapihan sisemmän oven. Muistin myös, että työhuoneeni ovi on työhuoneen puolelta limen vihreä eli sekin on maalattava uudelleen. Huomenna siis ohjemistossa loput kaakeilin puhdistamisesta sekä maalinpoistot oviin. Sen jälkeen keittiö saa odottaa aikaa parempaa, koska minulla on vain 4 viikkoa aikaa saada työhuoneen remontti valmiiksi.

En saanut keittiötä siis vielä siihen kuntoon, että siellä olisi mukavaa laittaa ruokaa. Minua myös väsytti ja joka paikkaa kolotti, joten päätin tänään pihvien paistamisen sijasta tilata Pizza Drivestä pizzaa. Lasi punaviiniä ja päivä oli sillä saatettu päätökseen. Tein edellisen kerran keittiössäni remonttia 10 vuotta sitten.Silloin tein pintaremontin kotini kaikkiin huoneisiin. Nyt 10 vuotta vanhempana remontoitavaa on paljon vähemmän, mutta olen fyysisesti aivan uuvuksissa. Jalkoja särkee, selkää särkee, sormia särkee, ranteita särkee. 
Pandemia? Mikä ihmeen pandemia? Tasaista tahtia edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti