tiistai 30. kesäkuuta 2020

Sittenkin vielä tilastoa

Tänään huomasin, että ainakin yhdellä ihmisellä on vielä kiinnostusta koronaviruksen päivätilastoihin. Pidän kyllä tilastoa joka päivä, mutta en ole vaan blogissani enää julkaissut. Mutta jos edes yhtä ihmistä kiinnostaa, niin mikäpä ettei. 
Tilasto perustuu THL:n keskipäivän aikaan ilmoittamiin lukuihin eikä se ole aina ajantasalla sairaanhoitopiirien ilmoittamien lukujen kanssa. Kuitenkin uudet tartunnat ja muut tilanteet tulevat tästäkin esille viimeistään päivän tai parin viiveellä.

Tänään on ollut ihanan viileää. Paitsi alakerrassa. Olenkin perannut romujani yläkerrassa mukavassa viileydessä. Ihmettelen vain, miten ihminen pystyy hieman alle kuudessakymmenessä vuodessa keräämään näin paljon roinaa!

Kohta pitäisi lähteä viemään Stellaa iltalenkille. Päivällä kun käytin, kastuin läpimäräksi. Jalassani oli vaaleanpunaiset muovikengät ja kävely yllättävän hankalaa liukkaan muovin vuoksi. Jostain syystä tunsin taas epävarmuutta polvieni suhteen. Ei pitäisi, kun polveni ovat titaania.  Mutta eipähän sukat kastuneet, kun ei ollut sukkia. Nyt paistaa jo taas aurinko. Vähän on ottanut päähän, kun loma on jo ylittänyt puolivälin. En sano, että lomani olisi mennyt helteiden vuoksi hukkaan, mutta paljon jää varmasti tekemättä. Ehkä sitten joskus. Ensi kesänä tai seuraavassa elämässä.

Naapuri grillasi pihallaan ja tuoksut tulivat ikkunasta sisään. Olin jo aikeissa ryhtyä grillaamaan itsekin, mutta kävin läpi jääkaapissa olevat elintarvikkeet ja tänään oli  broilerin jauhelihassa viimeinen käyttöpäivä. Siitä sitten broileripyöryköitä, valkosipuliperunoita ja salaattia. Lisäksi kaupan valmista paholaisen kastiketta.

2 kommenttia:

  1. On se tilastointi ja sen dokumentointi tärkeää! Mulla on nyt mennyt muutama päivä niin syvällä ajatuksissa toisen elämänhaasteen parissa, että en edes tajunnut, että en tiedä päivän lukua. Maailma oli onneksi paikallaan silti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ainakin on niin lyhyt muisti, että ilman dokumentointia mulla ei olisi aavistustakaan, paljonko kuukausi sitten tartuntoja oli viikossa. En osaisi sanoa, onko menty huonompaan vai parempaan suuntaan.

      Toivottavasti elämänhaasteesi on sujunut parhaimmalla mahdollisella tavalla!

      Poista