torstai 11. kesäkuuta 2020

Mango

Mango on täällä taas! Pitkästä aikaa suloinen kultainennoutaja Mango on luonani hoidossa. Tuli tänään ja lähtee juhannusaattona uuteen kotiinsa. Ei uusille omistajille vaan omistajat muuttavat ja Mango on sen aikaa pois jaloista.
Kun Mango iltapäivällä tuli, pihaan osui tyttäreni lisäksi vielä siskonikin. Mango men aivan sekaisin eikä oikein tiennyt, kenen luoksen juosta. Niinpä se juoksi suunnilleen ympyrää, kunnes lopulta juoksi ovestani sisään. Stellasta on mukavaa, kun sillä on pitkästä aikaa seuraa lajitoverista. Onhan kissoistakin seuraa, mutta ei samalla tavalla kuin toisesta koirasta. Mangonkin kotona on kissa, joten Mango tulee oikein hyvin toimeen Lunan ja Tikrunkin kanssa. 
Yksi työpäivä enää ja sitten alkaa loma. Loma, loma, loma, loma! Neljä viikkoa lomaa. Siirsin työpisteeni aamulla yläkerran makuuhuoneesta alakertaan olohuoneeseen. Mango ei kulje rappusia eikä ole koiralle mukavaa, jos joutuisi olemaan yksin alakerrassa. Stella kun on yleensä siellä, missä minäkin. Minulla on makuuhuoneessa televisio, mutta siinä ei näy tv-kanavat vaan toimii vain isona näyttönä tietokoneelleni. Katselen iltaisin sängyssä maatessani Dplayta, Netflixiä tai jotain muuta suoratoistokanavaa, mutta ensi yön päätin nukkua olohuoneessa. 

Aamulla pitää nousta aikaisin viemään koiria ulos. En pysty viemään molempia samaan aikaan vaan on tehtävä kaksi aamulenkkiä. On ihan hyvä, ettei tarvitse järjestellä aamulla uudelleen työpistettä. Ainoa huono puoli ratkaisussa on, että olohuoneeni sohva on 150 cm * 60 cm puusohva. Koska olen vain vähän yli 150 cm pitkä, mahdun vieä jotenkin sohvalle nukkumaan. 60 cm on kuitenkin kapea ja aina sohvalla nukkuessani herään monta kertaa yössä, kun pitää vaihtaa asentoa. Onneksi kyseessä on van yksi yö. Loman alettua puuhastelen päivät alakerrassa Mangon seurana ja nukun yöt omassa sängyssäni yläkerrassa. 
Tänään laitoin aamiaiseksi vain muroja vadelmien kanssa, kinkkuvoileivän sekä kahvia. Lounastauolla piti saada jotain nopeasti ja tein jääkaapista vielä löytyvistä aineksista tonnikalasalaatin. Päivälliseksi leivitettyä porsaanfilettä, choron-kastiketta, yrttiperunoita sekä varhaiskaalista, porkkanasta. kurkusta ja punasipulista tehtyä salaattia. 
Ja päivän pandemiatilanne: ei mitään uutta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti