torstai 18. kesäkuuta 2020

Olipa ukkonen!

Eilen valvoin pitkään, ainakin kahteen asti yöllä. Neljän aikaan heräsin ulkoa kuuluvaan jyrinään. Jyrinä oli lähes taukoamatonta ja salamat välähtelivät. Taivas ulkona näytti niin erikoiselta, että nousin ylös ja menin parvekkeelle katsomaan. Taivas todellakin oli osittain harmaa ja osittain keltainen. Ei sellainen oranssin keltainen kuin auringon noustessa tai laskiessa vaan vihreään taittuva keltainen. En ole koskaan elämän aikana nähnyt sen väristä taivasta. Kun vielä tiedosti, että maailmalla riehuu koronaviruksen aiheuttama pandemia, olo oli yhtä epätodellinen ja epämiellyttävä kuin jossain apokalyptisessä elokuvassa.

Valvoin aamuyöllä puoli kuuteen asti rauhoittelemassa koiria. Sekä Stella että Mango pelkäävät ukkosta. Otin peiton ja tyynyn mukaani ja siirryin olohuoneen sohvalle nukkuakseni siellä. Koiria piti kuitenkin silittää koko ajan ja puhua rauhoittavalla äänellä. Lopulta nukahdin, mutta heräsin jo pari tuntia myöhemmin kovalta ja epämukavalta sohvaltani. Nousin ylös ja laitoin aamiaista. Vain kahvia sekä spelttipuuroa mansikoiden kanssa.
Huonosti nukuttu yö sekä hiostava kuumuus sisällä tekivät voimattomaksi. Kävin koirien kanssa ulkona ja sen jälkeen aloin vain tyhjentää olohuoneessa olevaa yksiosaista kirjahyllyä. Hylly kuuluu työhuoneeseeni ja remontin valmistumista odotellessa se oli täyttynyt kaikenlaisesta tavarasta. Sain tyhjenettyä koko hyllyn ja lajiteltua tavaroita. Suurin osa hyllyssä olevasta roinasta oli lehtiä, mainoksia ja muuta paperia. Kävin paperit läpi ja heitin lähes kaikki roskikseen. Säästin vain muutaman Maku -lehden. Huomenna pitää vielä saada raahattua painava kassillinen paperijätettä roskiin.

Alkuillasta soi ovikello. Tilasin noin kuukausi sitten toisesta saksalaisesta kaupasta erilaisia juomia. Suurin osa viinejä, mutta myös muutama pullo väkevämpiä juomia. Captain Morgan -rommi on ihan tuttua, mutta kaksi kermaista likööriä eivät. Lisäksi olin tilannut pullon jotain kummallisuutta, josta minulla ei ole aavistustakaan, mitä se on. 
Illan vähän viiletessä paistoin porsaan ulkofilettä sekä tuoretta ananasta. Lisäksi höyrytettyä kukkaaalia valkosipulivoin kanssa sekä salaattia.
Vaikka illalla juotu kahvi viekin minulta yöunet, halusin silti maistaa toista kermalikööreistä. Illalla siis vielä espressoa sekä cantuccini-keksejä kermaliköörin kanssa. 
Huomenna Mango lähtee kotiin. Tyttäreni tulee hakemaan sen iltapäivällä ja sovittiin, että menen vähän myöhemmin katsomaan heidän uutta asuntoaan, jos uusia koronavirustartuntoja on tänään alle 15. Tilasto, jota seuraan, ei ole ihan ajan tasalla. Uutisten mukaan tänään on löytynyt 14 uutta tartuntaa, mutta THL:n ilmoituksen mukaan vain 2. 

4 kommenttia:

  1. Hei! Mielenkiintoinen blogi Sinulla, täytyy joskus oikein ajan kanssa paneutua. Nyt vain pikaisesti kysäisen satutko vielä muistamaan mistä nettikaupasta nämä ostokset teit? Tuossa kuvassa on sen verran mielenkiintoisen ja erikoisen näköisiä pulloja että uteliaisuus heräsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos :) Kuvan pullot on ostettu Netprisistä https://www.netpris.net/alkoholi.html

      Poista
  2. Ahaa! Itsekin olen joskus käyttänyt sitä. Ilmeisesti siellä on vähän uusittu valikoimaa. Täytyypä tutustua uudelleen. Kiitos tiedosta ja mukavaa päivänjatkoa!

    VastaaPoista