keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Lämmin sää jatkuu

Enää kaksi työpäivää kesälomaan. Tänään päivitin Citymarketin tilaustani ja katsoin ensin sääennusteen. Jos luvassa olisi kauniita ilmoja, tilaisin grillattavaksi sopivia raaka-aineita. Forectan 10 vuorokauden ennuste näytti tulevan lomalaisen silmiin paremmalta kuin pitkään aikaan mikään muu.
Huomisesta työpäivästä tulee todennäköisesti kiireinen. Pari palaveria ja jossain vaiheessa päivää Mango tulee meille. Aamulla ennen töiden alkua on ehdittävä vielä imuroida. Voisin imuroida jo nyt, mutta Stellasta lähtee järjetön määrä karvaa ja imuroin mieluummin aamulla. Tein jo tilaa olohuoneeseen niin, että Mangolla ja minulla on tilaa olla siellä. Onneksi on tuo oma pieni piha, jossa voimme viettää aikaa heti, kun työpäivä on ohi.

Kävin hakemassa siskoni pihasta lainaksi kirjan. Juttelimme hetken aikaa - turvavälin päästä - ja siskoni kertoi, että aamulla sekä hänellä että isälläni oli ollut koko puutarhamyymälässä käynnin ajan hengityssuojaimet. Isäni ei ollut edes koskenut mihinkään vaan siskoni oli hoitanut niin kasvien nostamiset kuin ostosten maksamisenkin. Ja käsidesiä oli käytetty myös. Tämä oli minulle huojentava uutinen ja soitinkin illalla isälleni ja kerroin tulevani taas lauantaina käymään. Voidaan juoda kahvia yhdessä. 

Pandemiatilanne junnaa edelleen paikoillaan. Uusia tartuntoja on ilmoitettu vähän ja se on hyvä asia. Optimisti munussa sanoo, että heinäkuussa voisin jo käydäkin jossain. Vaikka Vagabondan terassilla. Mutta ei pidä nuolaista ennenkuin tipahtaa. 
Tänään laitoin vain aamiaisen ja pääruuan. Aamu sujahti niin nopeasti töitä tehdessä, että ehdin saada ensimmäisen mukillisen kahviakin vasta lähempänä yhtätoista. Kahvia, kinkkuvoileipä sekä rahkaa vadelmien kanssa. Pääruuaksi laitoin pekoniin käärittyjä broilerin fileitä uuniin, lisukkeeksi pakastimesta kaivettu pussillinen papusekoitusta sekä salaattia.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti