keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

Pannukakkuja

Alkaa näköjään muistini jo pettää, kun unohdin eilen laittaa pandemiatilaston. Laitetaan nyt heti aluksi, jotta ei unohdu.
Töissä olen selvitellyt ongelmaa, jonka ratkaisu tuntuu olevan lähempänä ja lähempänä. Päätin käyttää Stellan päivälenkillä ja jatkaa töitä siihen asti, että ratkaisu on löytynyt. Pihassa tapasin naapurini ja jäätiin hetkeksi aikaa juttelemaan. Puhuttiin säästä ja naapuri sanoi, että huomiseksi onkin luvassa sadetta. Ja minä kun olin ajatellut tehdä vielä töitä ja grillata vasta huomenta. Meni siis suunnitelmat uusiksi ja kotiin palattuani kävin sytyttämässä grillin. Olin tilannut Citymarketista valmiita porsaanlihavartaita. Niiden lisäksi kuorin muutaman salottisipulin, pilkoin paprikan sekä palan kesäkurpitsaa. Kasvikset vartaisiin ja vartaat sekä paketti grillimakkaraa grilliin. Lisäksi keitin uusia perunoita ja tein tomaatti-sipulisalaatin.
Tänään sain hyviä uutisia: tyttäreni puolisoineen muuttaa takaisin Pöhkörinteeseen. Eivät he nytkään kaukana asu, mutta muuttavat noin 400 metrin päähän. Moni asia helpottuu, kun asuvat niin lähellä. Voivat nyt pandemian aikaan käydä isovanhempienkin luona, kun ei tarvitse erikseen lähteä bussilla tänne vaan voivat vaikka koiran kanssa iltalenkillä käydessään piipahtaa isovanhempien pihassa. Ja kun tulee tarvetta käydä viemässä heidän koiransa lenkille, en joudu lähtemään bussilla vaan kävelen vain hakemaan koiran. Voimme myös käydä porukalla koiria ulkoiluttamassa, tietenkin huomioiden turvaväli.

Olen nähnyt tytärtäni ja hänen puolisoaan viimeksi helmikuussa ja ikävä alkaa olla jo kova. Onneksi uusi asunto on jo tyhjä ja saavat avaimet parin päivän päästä. Pääsevät siellä maalaamaan ja sen jälkeen voivat ryhtyä pakkaamaan tavaroitaan. Nykyisestä asunnosta ei ole kiirettä lähteä, koska laittavat asunnon myyntiin vasta muuton jälkeen. Voivat rauhassa pakata tavaransa ja sen jälkeen muuttofirma kantaa tavarat uuteen asuntoon. Muuton ajaksi Mango tulee meille, jotta ei pyöri jaloissa muuttomiesten kantaessa tavaroita.

Viime aikoina olen juonut maitoa enemmän kuin miesmuistiin. Rakastan kahvia, mutta paljon juotuna kahvi ärsyttää vatsaani. Kun keväällä tilasin monta pulloa erilaisia makusiirappeja, ihastuin maitokahveihin. Joskus kuitenkin tulee tilattua maitoa liikaa. Vaikka laktoositon maito säilyykin tavallista maitoa pidempään, nyt oli pari litraa menossa vanhaksi. Olin ostanut leivontavuokia ja kokeilin tehdä pannukakkuja niissä. Ihan tavallinen pannukakkutaikina ja hyvin onnistui. Pannukakkujen kanssa tuoreita marjoja, vaniljajääteöä - ja kuinkas muutenkaan - makusiirappia. Lisäksi suklainen jäälatte.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti