sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Arki alkaa taas

Neljä vapaapäivää hurahti aivan liian nopeasti. Heräsin aamulla vasta vähän ennen yhdeksää. Tarkoittaa sitä, että illalla on laitettava herätyskello soittamaan, jotta en nuku huomennakin yhdeksään asti. Eilen valvoin aika pitkään, koska epäonnekseni huomasin MTV:llä Love Island Australia -sarjan toisen tuotantokauden. Siispä sitä katsomaan ja siinä vierähti aika pitkälle puolenyön jälkeen. Tänä aamuna siis Tikrun kanssa aamiaisella ja samalla katselin Love Islandia. Olin tilannut avan ihanaa mansikka-shampanjamarmeladia, jota laitoin aamiaisella paahtoleivän päälle. Lisäksi pieni katkarapumunakas, kahvia, karpalomehua sekä vadelmia ja pensasmustikoita kinuskikerman kanssa. 
Aamiaisen jälkeen kävin Stellan kanssa aamulenkillä ja samalla reissulla tarkistamassa taloyhtiön jäteastioiden tilanteen. Kuten arvata saattaa, pahvijäteastia oli jälleen tupaten täynnä. Nyt tiedän, että roska-auto käy torstaisin, joten pitää olla tarkkana ensi viikolla. Pahvien litistäminen ja pilkkominen on nivelreumasormilla aika ikävää puuhaa, mutta tänään leikatessani isoja pahveja keittiösaksilla mietin, että on oltava tavallista varovaisempi. Mattoveitsi olisi kätevämpi työkalu kuin sakset, mutta nyt ei saa aiheuttaa mitään sellaisia vammoja, joista ei 30 vuoden takaisella sairaanhoitajan koulutuksella selviäsi kotona löytyvillä tarvikkeilla itse. Jos joutuisi lähtemään lääkäriin, menisi tämäkin omaehtoinen karanteeni harakoille. Parempi siis vain pysyä terveenä. Pakkasin ison kasan pahveja kestokassiin odottamaan torstaita.

Lähes koko päivän olen siivonnut. Pessyt molemmat kylpyhuoneet lattiasta kattoon. Vaihtanut kissanhiekat kumpaankin laatikkoon. Pessyt useamman koneellisen pyykkiä ja useamman koneellisen tiskiä. Ostin vuosia sitten höyrypesurin ja jossain vaiheessa lopetin sen käytön. Muistaakseni siihen tuli jokin vika ja koko rakkine  unohtui kylpyhuoneen nurkkaan. Tänään etsin netistä höyrypesurin käyttöohjeen ja kun puhdistin laitteen, se alkoikin toimia ihan normaalisti. Tulipa vauhtia siivoukseen, kun ei tarvinnut enää keikkua keittiötikkailla rievun kanssa. Päivälliseksi paistoin bbq-maustettua porsaan kasleria ja lihan kanssa ranskalaisia perunoita sekä salaattia. Helppo ja nopea ruoka siivouksen välissä.
Huomenna tulee taas pari pakettia. Ostin menneellä viikolla verkkokaupasta maalinpostoainetta. Noin 10 vuotta sitten maalasin keittiön kaakelit kaakelimaalilla. Maali on kestänyt yllättävän hyvin, mutta on nyt alkanut kupruilla ja irrota liuskoina varsinkin hellan yläpuolelta. Maalin alla olevat kaakelit ovat ehjät, mutta eivät valkoisina sovi keittiöni muuhun väritykseen. Nyt haluan maalin pois ja jossain vaiheessa tilaan keittiöni väritykseen sopivia kaakelitarroja. Niillä mennään siihen asti, että teen joskus tulevaisuudessa keittiöremontin.

Iltapalaksi tein vielä pizzaa. Kinkkua, katkarapuja, herkkusieni ja tietenkin ananasta. Kyllä, ananas kuuluu pizzaan! Karamellilatte pizzan kyytipojaksi. 
Normaalisti olen ollut tähän aikaan vuodesta neljän viikon kesälomalla. Voi miten toivon, että olisin nytkin! Mutta ei, loma on sitten joskus. 

Pandemiatilanteessa ei edelleenkään mtään merkittävää uutta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti