sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Lapsuudenperhe koolla

Aamulla heräsin auringonpaisteeseen ja pomppasin sängystä ylös katsomaan kelloa. Ja samassa muistin, että nyt onkin vasta sunnuntai. Ei siis mitään kiirettä minnekään. Katselin Yle Areenalta Avaraa luontoa ja lähdin vasta sen jälkeen koiran kanssa aamulenkille. Aamiaiseni söin tuttuun tapaan Tikrun kanssa ja mietin, mitä tänään tekisin.
 Alkuiltaan oli sovittu siskoni kanssa tapaaminen vanhempieni luona, joten minulla oli hyvin aikaa imuroida ja siivota. Palovamma etusormessakaan ei enää kirvellyt niin paljon kuin eilen. Iltapäivällä olin aikeissa mennä pesemään takapihan laudoituksen, kun havahduin kovaan jyrähdykseen. Kuuntelin hetken aikaa ja kuului uusi jyrähdys. Kesän ensimmäinen ukkonen! Ja alkoi myös tuulla lujaa ja sataa rakeita. Se siitä takapihan siivouksesta.

Siskoni ottaa miehensä suvussa kiertäneen vanhan keinutuolin takaisin, koska minulla ei oikein ole enää tilaa sille. Tänään siivotessa huomasin, ettei keinutuolia saa mitenkään makuuhuoneestani yläkerran käytävälle ja siitä alakertaan ennenkuin olen saanut yläkerran käytävällä olevan kirjahyllyn pois. Ja se taas onnistuu vasta sitten, kun työhuoneen remontti on valmis. Välillä tuntuu, että koko huusholli on motissa yhden typerän huoneen vuoksi. Kalenterissani oli merkintä, että neljän viikon kesälomani alkaisi keskiviikkona. Ikävä kyllä ei ala vaan siirtyy jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Nyt olisin antanut melkein mitä vaan, jos olisin voinut aloittaa lomani keskiviikkona!

Kuuden aikaan menin Stellan kanssa vanhemmilleni iltakahville. Olipa ihanaa halata siskoa ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen. Stellakin meni aivan sekaisin, kun siskoni saapui paikalle. Istuimme, joimme kahvia ja juttelimme. Sovimme, että siskoni tulee huomenna illalla käymään. Tilataan Vagabondasta ruokaa ja juodaan lasilliset viiniä. Tiistaina siskoni joutuu taas menemään toimistolle eikä ole tietoa, milloin seuraavan kerran voimme viettää taas aikaa yhdessä. Onneksi tulee kesä ja voimme istua kumpikin omilla pihoillamme, mutta eihän se vastaa samassa tilassa olemista, yhdessä grillaamista tai muuta yhdessä puuhastelua.

Päivän pandemiatilasto näyttää aika tasaiselta. Tämä onkin ainoa, mitä olen tänään koko viruksesta katsonut. Jos katsoisi nyt alkavan uutislähetyksen ja siirtyisi sen jälkeen kissojen kanssa Netflixin pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti