tiistai 12. toukokuuta 2020

Makumatka kansakouluun

Tein tänään lähes 11 tunnin työpäivän. Citymarketin kotiinkuljetus tuli vasta kahdeksan aikaan illalla eikä sen vuoksi ollut kiire laittaa ruokaakaan. Söin lounaaksi vähän eilistä fetapastaa ja jatkoin vain töitä. Oikeastaan olisin voinut jatkaa vieläkin pidempään, mutta pitkä istuminen alkoi käydä selän päälle.

Mitään muuta en sitten oikeastaan tehnytkään. Kävin Stellan kanssa lenkillä ja palasin takaisin tietokoneen ääreen. Kun ostokseni olivat saapuneet, molemmat kissat kiersivät ympärilläni kerjäten jotain. Ikävä kyllä en ollut ostanut kissoille yhtään mitään, niillä kun on ruokaa ihan riittävästi. Kinkkua löytyy, mutta en halunnut avata pakettia vielä, koska kinkut olin suunnitellut viikonlopuksi. Avasin sitten pienille kerjäläisille jauhelihapaketin ja lopuista tein jauhelihakastikkeen. Vain sipuli, maustepippuri ja suola kastikkeen mausteena ja tein pienen aikamatkan 1960-luvulle kansakouluun. Innostuin lapsuuteni ruuasta niin, että tein myös porkkanaraastetta, johon laitoin appelsiinia ja rusinoita. Lisäksi perunamuusia.
Tällä viikolla ajattelin laittaa muitakin lapsuuteni ruokia. Siskoni soitti aamupäivällä ja kysyi, milloin minulle tulee seuraava Citymarketin kuljetus. Hänellä kun ei riittäisi koko viikkoa kilpikonnille salaattia. Siskonikin on nyt eristäytynyt kokonaan, jotta pääsee 14 vuorokauden eristäytymisen jälkeen tapaamaan vanhempiamme. Onneksi olin tilannut jääsalaattia, joten pystyin antamaan sen siskoni kilpikonnille. Oikeastaan ajatus lapsuuteni ruuista saikin alkunsa, kun salaattini meneekin parempiin suihin.

Ensi viikolla täytyy tilata pihoille ja parvekkeelle tavaraa. En oikein vieläkään tiedä, mitä kaikkea vihreää laittaisin. Mieluiten hyötykasveja. Eilen päädyin ideoita etsiessäni Lähiömutsin blogiin ja siellä ideaan kasvattaa raparperia ruukussa parvekkeella. Takapihallani tiilimuurin juurella kasvaa kitukasvuinen raparperi. Aivan liian varjoisa paikka raparperille. Taidan kaivaa sen ylös ja istuttaa isoon kukkaruukkuun.

Ylihuomenna Suomessa avataan taas koulut. Oppivelvollisuusikäiset palaavat eäopetuksesta takaisin koulunpenkille. Myös suositus, että alle kouluikäiset hoidettaisiin kotona, päättyy. Kolmen viikon päästä aukeavat jo ravintolatkin. Olen ollut viime päivinä niin innoissani erilaisten tilastojen ja raporttien tekemisestä, että päätin ryhtyä tekemään seurantaraporttia Suomen koronavirustilanteesta. Hulluilla on halvat huvit, idiooteilla ilmaiset. Olen seurannut pandemian etenemisestä jo pitkään worldometerin sivuilta, jossa näkyy eri maiden tilanteet. Suomen tilanne näyttää kohtuullisen hyvältä juuri nyt, mutta tulevat viikot näyttävät, mihin suuntaan tilanne kehittyy.
Nyt vaan pitää muistaa päivittäin käydä tarkistamassa tilanne ja lisätä päiväkohtaiset tiedot omaan Exceliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti