keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Nostalginen ilta

Monta vuotta sitten vietin aikaani Kaksplussan keskustelupalstalla. Olinpa jonkun vuoden siellä moderaattorinakin. Kun aloitin palstailun, molemmat lapseni olivat vielä alakouluikäisiä. Muistan etsineeni netistä tietoa äitiyshuollosta ja jonkun linkin kautta osuin Kaksplussan palstalle. Elettiin vuosituhannen ensimmäisiä vuosia, koska tein silloin vielä äitiyshuollon tietojärjestelmää.

Monta hauskaa iltaa ja yötä tuli vietettyä palstalla. Jos nauru pidentää ikää, tulen elämään todella vanhaksi. Yhteishenki oli mahtava ja ihmisillä huumorintajua vaikka muille jakaa. Sitten kaikki muuttui, Kaksplussasta kuten monista muistakin keskustelupalstoista alkoi tulla aika negatiivisia. Huumorin, tsemppauksen ja hauskuuden sijasta ilkeiltiin, nimiteltiin ja väheksyttiin muita kirjoittajia. Eipä paljon jaksanut enää kiinnostaa.

Tänään kuitenkin mentiin porukalla - jonka kanssa pidän enemmän tai vähemmän yhteyttä sosiaalisen median kautta - käymään taas palstalla. Tuli paljon muistoja mieleen vuosilta, jotka siellä vietin. Ikä kuitenkin alkaa jo painaa, koska en jaksaisi valvoa enää pikkutunneille kuten silloin joskus ennen.

Palstailuni aikana Luna päätti tehdä pienen ilkeän tempun eli pissata sänkyyni. Olen jo vuosia käyttänyt sängyssäni muovisia patjanpäällysteitä. Niitä samoja, joita käytetään sairaaloissa. Ei tarvinnut laittaa pesukoneeseen kuin lakanat. Luna taas ei halunnut tunnustaa syyllisyyttään, mutta Tikru ei koskaan tee tarpeitaan minnekään muualle kuin kissankäymälöihin. Iltapalaksi laitoin vain makusiirapilla maustetun latten ja kaivoin pakastimesta viimeisen munkin.
Pandemiatilasto näyttää edelleen varsin hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti