sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Kesän ensimmäinen päivä

Kylläpä tänään on ollut lämmin! Ei puhettakaan, että olisi ollut kevätpäivä vaan selvästi oli kesäpäivä. Voi kun tämä jatkuisi vielä pitkään!

Jostain syystä Stellalla on tapana herättää minut aamuisin klo 7. Myös viikonloppuna ja muina vapaapäivinä. Tämä aamu ei ollut poikkeus. Kun olin ensin muutaman kerran vetänyt peittoa korviin ja Stella käynyt sänkyni vieressä vikisemässä, nousin ylös. Ja kun minä nousen ylös, Stella menee tyytyväisenä takaisin nukkumaan. Ikävä kyllä sitä saa mitä tilaa eli Stella hihnaan ja aamulenkille. Kahdeksan aikaan aamulla ulkona ei ollut ketään. Oli epätodellista kävellä lähimaastossa, kun missään ei näkynyt yhtään ihmistä eikä edes yhtään autoa ajanut tietä pitkin. Oravia ja lintuja näkyi. Kaksi sepelkyyhkyurosta ottivat mittaa toisistaan ja Stella - joka on tottunut toimimaan erotuomarina kissojen nahinoissa - meinasi nennä kyyhkyjenkin väliin.

Aaamulenkin jälkeen söin tuttuun tapaan sunnuntaiaamiaisen. Vieläkin riitti vappulounaalta syötävää. Vähän katkarapuja kaivoin pakastimesta ja sulatin, ihan vain Tikrua varten. Uusi tarjottimeni ja uudet astiani pääsivät koekäyttöön.
 Aamupäivällä katselin ohjelmia Yle Areenasta ja Dplaysta. Pian puolenpäivän jälkeen lähdin käymään vanhempieni luona. Istuin siellä 2,5 tuntia. Juotiin kahvia, syötiin donitseja ja juteltiin. Suunniteltiin, että kunhan ilmat lämpenevät riittävästi, voisivat vanhempani istua kahvilla parvekkeella ja lähisuku, joka nyt ei voi pandemian vuoksi kyläillä, tulla vanhempieni pihalle juomaan kahvia. Olen kyllä varsin onnekas, koska olen pystynyt eristäytymään kokonaan ja sen vuoksi pystyn kyläilemään vanhempieni luona.

Kotiin palattuani ja Stellan kanssa tehtyäni päivälenkin, menin siivoamaan takapihaa. Puutarhajätettä tuli varsin vähän, mutta monenlaista romua oli vaikka kuinka paljon. Olisi ihanaa, jos voisi lähteä puutarhaliikkeeseen ostoksille! Mutta se ei nyt käy. Kaksi kasvihuonettani odottaa vielä paketissa. Parin viikon sisällä voin luultavasti ryhtyä tilaamaan kesäksi taimia puutarhaliikkeistä. Sellaisista, jotka toimittavat kotiinkuljetuksella.

Päivälliseksi kyhäsin nopeasti possurisoton. Pakastimesta mitä löytyi, samoin kaapeista. Tänään pitää vielä päivittää tiistainen päivittäistavaratilaus. Tällä kertaa ei tarvitsekaan tilata kovin paljoa, kaikenlaista löytyy vielä kaapeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti