torstai 14. toukokuuta 2020

Taas tätä ATK:ta!!!

Reilu vuosi sitten tein ohjelmointitöitä alihankintana erääseen isompaan it-alan yritykseen. Siellä oli töissä jo eläkeikäinen mies, joka oli varsin hauska tapaus. Huippu koodarina, mutta erilaiset työnseurantajärjestelmät yms eivät olleet oikein hänen bravuuriaan. Hän usein tuumasikin, että "Tämä on taas tätä ATK:ta!!!".

Minulla on ollut tänään "Tämä on taas tätä ATK:ta!!" -päivä. Vanha tietokoneeni on jo vanha. Toimii muuten erinomaisesti, mutta alkaa olla vähän hidas. Lisäksi käyttöjärjestelmänä on Windows 7. En ole ehtinyt, jaksanut enkä viitsinyt ryhtyä asentamaan uutta konettani. Tai uutta ja uutta, johan tuo rakkine on yli vuoden ajan kerännyt pölyä olohuoneen ruokapöydällä. Inhoan asennuksia. Pitää saada asennettua kaikki työssä tarvittavat sovelluskehittimet. Lisäksi pitää asentaa kaikki tiedostojen siirtoon tarvittavat ohjelmat. Pitää asentaa kaikille eri asiakkaille yhteydet. Pitää asentaa kaikki eri sähköpostitilit. Ja paljon muuta.

Tänään oli kuitenkin pakko ryhtyä tuumasta toimeen. Jo pelkästään Windows 10 on käyttöjärjestelmänä ärsyttävä. Kesti tovin ennekuin keksin, miten saan Microsoft Edge -selaimesta kaikki liikkuvat uutiset ja mainokset pois. Haluan, että selaimeni aloitussivulla on vain linkit tavallisimmin käyttämilleni sivuille. Sähköpostitilien kanssa tappelin varmaan pari tuntia. Sain Outlookiin tilin, jota käytän vain harvoin. Yhtäkään työsähköpostitiliäni sen sijaan en onnistunut saamaan aikaiseksi. Luovutin. Yritin myös saada asiakasyhteydet. Onnistuin saamaan yhden, mutta esimerkiksi yhteys toimistolle ei toimi. 
Sain sentään joitakin ohjelmia asennettua uudelle koneelle, mutta en pystynyt testaamaan niiden toimivuutta, koska yhteyttä työpaikan palvelimelle ei ollut. Päivälliseksikin laitoin varsinaista nörttiruokaa: kermaviiliin tehdyn dippikastikkeen jämät, muutama kylmä nakki sekä puoli pussillista tortillalastuja. Luna pitää kovasti nakeista, joten söimme yhdessä samalla, kun taistelin tietokoneeni kanssa. 
Viisi tuntia taisteltuani luovutin ja lähdin viemään Stellan ulos. Tänään oli myös tyhjennetty taloyhtiön paperijäteastiat, joten pääsin eroon suuresta määrästä pahvijätettä. Iltapalaksi laitoin vain jäälatten sekä kaivoin pakastimesta viimeisen mutakakun.
Päivän koronavirustilannekin oli päivittynyt. 91 uutta tilastoitua tartuntaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti