perjantai 29. toukokuuta 2020

"Miksei aina vois olla perjantai?"

Keittiössä on lämmin. Vaikka tänään ei ole ollut edes uuni päällä, keittiössäni on ollut todella kuuma. Huone on tosin matala ja sen vuoksikin lämpenee helposti. Yläkerrassa parvekkeen ovi sekä makuuhuoneeni ikkuna on auki, mutta silti keittiössä tuntuu kuin ulkona olisi helle. Kävin laittamassa pyykit alakerran kylpyhuoneessa olevaan pesukoneeseen ja tajusin, että minulla on siellä lattialämmitys täydellä teholla. Ei mikään ihme, että myös keittiössä on kuuma. Lattialämmitys pois, joten eiköhän kohta ala viiletä.

Tässä taloyhtiössä on asuntokohtaiset energiamittarit. Mittaa siis sekä lämmityksen että käytetyn lämpimän veden. Alkuvuodesta huoltomies käy lukemassa energiamittarit. Yhtiövastikkeeseen kuuluu tietty summa energiamaksua per asunnon neliömetri ja tasauslaskun mukaan asukas maksaa joko lisää tai saa palautusta. Kuten useimpina vuosina ennenkuin, sain taas palautusta. Juuri sopivasti suunnilleen saman verran kuin joudun maksamaan jäännösveroja. Kylpyhuoneen lattialämmitys toimi sähköllä eikä se sisälly energialaskuun. Nyt ei sekään pariin kuukauteen kuluta mitään.

Työpäivän jälkeen olen siivoillut, vaihtanut kissanhiekat ja vienyt taas läjäpäin pahvia roskikseen. Stellan iltalenkityksen yhteydessä kävin vanhempieni luona juttelemassa. Ensi viikolle on luvattu jopa helteitä, joten voisin ehdottaa vanhemmilleni, että jonain iltana grillattaisiin. Tänäänkin olisi ollut hyvä grillausilma, mutta pyrin käyttämään tilaamiani elintarvikkeita parasta ennen -päiväyksen mukaisessa järjestyksessä. Tänään siis naudanlihaa, sipulia ja herkkusieniä sekä nuudeleita ja salaattia.
Siivotessani löysin siskoni vanhan jugurttikoneen. En edes muista, milloin olen viimeksi käyttänyt sitä. Lisäsin seuraavaan tilaukseeni täysmaitoa sekä maustamatonta jugurttia, jotta saan tehtyä ensi viikolla itse jugurttia.

Huomenna alkaa takapihan siivousurakka. Laitoin tänään lionneet herneet kukkaruukkuihin multaan ja vein parvekkeella olevaan kasvihuoneeseen. En ole mikään viherpeukalo ja yleensä tapan kaikki kasvit kuivuuteen. Nyt täytyy yrittää muistaa  kastella sekä takapihalla olevat yrtit että parvekkeella olevat kylvöni. Huomenna laitan myös perunat multaan takapihalle. On hyvin mahdollista, ettei niistä kasva yhtään mitään. En kuitenkaan viitsi heittää itäneitä perunoita biojätteeseenkään. Ihanaa, kun on perjantai ja kaksi kokonaista vapaapäivää edessä!

Pandemiatilanteessa ei mitään uutta.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti