lauantai 23. toukokuuta 2020

Kesäpäivä

Tänään on ollut aivan mielettömän ihana sää. Aurinko paistanut koko päivän ja ulkona lämmin. Olen puuhastellut pihalla ja oli tarkoitus grillatakin, mutta huomasin broilerin jauhelihan viimeisen käyttöpäivän olevan tänään. Niinpä ruuaksi broilerinjauhelihasta tehtyä karrikastiketta, riisiä sekä salaattia.
Pandemia ja siitä aiheutuneet rajoitukset elinkeinoelämässä ovat ajaneet monet taloudellisiin vaikeuksiin. On tullut työttömyyttä ja lomautuksia. Päivärahoja joutuu odottamaan pitkään ruuhkautuneiden hakemusten vuoksi. Eilisessä Citymarketin tilauksessa tuli valtavasti tavaraa. Osittain siksi, että esimerkiksi kissanruuista oli hyviä tarjouksia. Kun kaikki ostokset vielä kannetaan kotiovelle asti, tarjousten hyödyntäminen oli helppoa.

Tavaralaatikoita purkaessani ajattelin, että näistä riittäisi hyvin myös jollekin, jolla on nyt rahan suhteen vaikeaa. Laitoin ilmoituksen erääseen Facebookin ryhmään, jossa tarjosin muutaman päivän elintarvikkeet 1-3 hengen kotitaloudelle. Ehtona oli vain, että tarvitsija tulisi noutamaan tavarat pihastani. Yhteyttä otti pian nainen, jolla kaksi kissaa. Sovittiin tapaaminen täksi päiväksi. Sovittiin myös, että hän laittaa viestin, kun on saapunut Pähkörinteeseen taloyhtiön päädyssä olevalle bussipysäkille. Olin pakannut kuivatarvikkeet jo valmiiksi kasseihin, mutta viestin saatuani pakkasin kasseihin vielä jääkaappitavarat sekä jonkin verran pakasteita. Nostin kassit pihalleni ja jäin turvavälin päähän odottelemaan. Nainen saapui, juteltiin pieni hetki ja toivotettiin toisillemme hyvää kesää. Pienellä vaivalla voi ilahduttaa muita ihmisiä ja siitä tulee itsellekin hyvä mieli.

Uutisia en ole katsonut tänään vielä lainkaan. On ollut parempaakin tekemistä nyt, kun aurinko hellii ja ulkona on kaunista. Päivän pandemiatilaston kävin kuitenkin äsken katsomassa. Varsin tasaiselta ja hyvältä näyttää. Reilun viikon päästä rajoituksia taas puretaan ja tilastot saattavat parin viikon päästä näyttää erilaisilta kuin nyt. Tai sitten ei. Jostain memestä luin muutama päivä sitten tekstin: "Säilyyköhän 2 metrin etäisyys pandemian jälkeenkin vai palataanko takaisin normaaliin 4 metrin etäisyyteen?" Niinpä. Suomalaiset eivät normaalistikaan ole kovin halukkaita olemaan liian liki kanssaihmisiään. Paitsi silloin, kun jossain jaetaan ilmaisia ämpäreitä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti