lauantai 30. toukokuuta 2020

Pihahommia

Tarkoitukseni oli kirjoittaa tänään ajatuksiani pandemiasta, mutta aurinkoinen kesäilma sai pysymään koko päivän pihalla. Olen kerännyt pois hyllyköissä olleita kukkapurkkeja. Savipurkit olivat talven aikana haljenneet ja osa muovisistakin siinä kunnossa, että en viitsi edes yrittää saada niitä puhtaiksi. Purin yhden seinustalla olleen hyllyn ja nyt on kämmenissä rakot, kun väänsin ruosteisia kuusiokoloruuveja irti. Olisi varmaan pitänyt käyttää hanskoja käsissä.
Takapihalle jäi vielä tekemistä, erityisesti roskien vientiä. Sen jälkeen on harjattava ja pestävä  painekyllästetyt laudat. Tarkistin ulkovarastosta, että puutarhaletku on ehjä ja Mäntysuopaa on tarpeeksi. Sytytin grillin ja ryhdyin grillaamaan. 
Porsaan kaslerin, haloumin, makkaran, maissin ja tomaatin lisäksi laitoin avocado-paputahnaa sekä lehtikaalisalaattia. Aterian jälkeen tajusin olleeni liian pitkään shortsit jalassa auringossa. Ja tietenkin ilman aurinkorasvaa. Jo viime kesänä  huomasin, että polvieni iho on leikkausten jälkeen muuttunut auringolle araksi. Eivät ne onneksi vielä palaneet, mutta oli pakko leivttää aloe vera -voidetta rauhoittamaan kirvelevää ihoa.

Iltapalaksi laitoin vielä maitokahvin sekä "puskiaislallan". En keksinyt muutakaan nimeä laskiaispullan kesäiselle versiolle. Pullan välissä suolainen kinuski -kastiketta, tuoreita marjoja ja kermavaahtoa. Ja sen jälkeen olinkin niin mukavan väsynyt, ettei aivot jaksa muodostaa tekstiksi ajatuksia, joita minulla vielä aamulla oli pandemiasta. Ehkä huomenna tai jonain toisena päivänä. 
Pandemiatilanteessa mennään samoissa lukemissa kuin ennenkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti