keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Budjetin tarkistusta

Olen tehnyt seuraavaksi vuodeksi vuosibudjetin yleensä tapaninpäivänä, mutta viime jouluna se jäi väliin. Joulukuun puolivälissä tulehtuneen ja puhjenneen umpilisäkkeen vuoksi olin ensin neljä vuorokautta sairaalassa ja sen jälkeen vahvojen antibioottien vuoksi varsin huonovointinen. Joulunkin vietimme nelisteen eikä perinteisesti lähisuvun kanssa.

Töiden jälkeen kaivoin esiin Exceliin tekemäni vuoden 2019 budjetin. Alkuvuosi on jo mennyt ja aika paljon olisin joutunut tekemään budjettiini muutoksia sairaalalaskujen sekä nyt pandemiasta aiheutuvien kotiinkuljetuspalveluiden käytön vuoksi. Tarkistin budjettiini kaikki tulevat menot. Kävin tarkistamassa Veroviraston sivuilta, paljonko on tulossa jälkiveroja. Onneksi vain muutama satanen. Nyt on budjetti loppuvuodelle valmis, vain tiedossa olevat merkkipäivät sekä jouluun varautuminen puuttuvat debet-puolelta. Loppuvuosi näyttää ihan hyvältä, kunhan ei tulisi taas mitään pidempiä sairaslomia.

Päivälliseksi tein ihan tavallista makkarakeittoa ja keiton kanssa voileipää. Olin unohtanut ostaa juustoa ja täytyi tyytyä leivän päällä lauantaimakkaraan. Ostin pitkästä aikaa lauantaimakkaraa, mutta makkarakeiton kanssa olisi voinut leivän päällä olla jotain muuta.
Eilen raastoin monta porkkanaa ja osan raasteesta sekoitin appelsiinin ja rusinoiden kanssa, mutta osan säästin. Tänään sekoitin loput porkkanaraasteesta ohukaistaikinaan ja paistoin porkkanaohukaisia. Iltapalaksi vaahtokarkkikaakaota, porkkanaohukaisia, vadelmia, kinuskikastiketta ja kermavaahtoa 
Huomenna onkin koko päivä palaveria palaverin perään. Kuinkahan moni palaa etätyöstä takaisin työpaikoilleen? Omalla työpaikallani kaikki tekevät vielä etätöitä, mutta todennäköisesti koulujen aukeamisen seurauksena monissa työpaikoissa aletaan palata takaisin normaaliin arkeen.

Tämän päivän tilasto Suomen pandemiatilanteesta on varsin maltillinen. Uutisista kuulin, että testeihin ei ole ollut ryntäystä. Suomalaiset ovat tainneet huolehtia turvaväleistä ja välttää tarpeettomia ihmiskontakteja. Noudattaneet siis annettuja suosituksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti