maanantai 25. toukokuuta 2020

Vähiin käy ennenkuin loppuu

Nimittäin pandemian aiheuttamat rajoitukset. Viikon päästä ravintolat saavat jo avata ovensa. Lisäksi asteittin avataan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Enintään 10 hengen kokoontumisrajoitus muuttuu 50 hengen kokoontumisrajoitukseksi. Vielä jää erilaisia rajoituksia, mutta onhan tämä suunta eteenpäin.

Vaikka monet paikat aukeavatkin, en silti aio käydä niissä vielä pitkään aikaan. Tänään kävin iltalenkillä Stellan kanssa ja samalla kyläilemässä vanhempieni luona. Tällä hetkellä kaipaan vain lomaa ja oleskelua omalla pihallani. Siskoni omenapuu kukkii jo, mutta omassa omenapuussani ei ole ensimmäistäkään kukkaa. Ei näytä olevan pahemmin nuppujakaan. Tänä vuonna ei siis tule omenoita. Sen sijaan etupihallani oleva alppiruusu on alkanut kukkia.
Huomenna tulee - taas vaihteeksi - Citymarketin kotiinkuljetus. Tilasin erilaisia siemeniä: pinaattia, salaattia ja retiisiä. Illalla töiden jälkeen aion pestä takapihalla olevat parvekelaatikot, laittaa niihin multaa ja kylvää siemenet. Minulla on myös kuivattuja herneitä liotettuna ja ne laitan myös parvekelaatikoihin. Herneenversot ovat hyviä salaatin seassa.

Lounaaksi söin eilistä pizzaa ja päivälliseksi kasasin nopean salaatin valmiista broileriviipaleista, avocadosta, punasipulista, maissista, kurkusta ja kirsikkatomaateista. Kastikkeeksi vain salsa verdeä.
Maalinpoistoaine sekä työkaluja maalinpoistoa varten tuli tänään Postin kotiinkuljetuksella. Jätän maalinpoistourakan kuitenkin viikonlopuksi. Sormet syyhyää aloittaa urakka jo nyt, mutta ei ole mukavaa jättää urakkaa kesken mennäkseen nukkumaan ja taas aamulla sorvin ääreen. Haluan tehdä rauhassa ja loppuun asti, koska jos jätän kesken, koko homma todennäköisesti jää kesken. Kuten työhuoneeni remontti, voi itku!

Nyt vasta katselen iltapäivällä tullutta Ylen erikoislähetystä koronaviruksesta. Uutisetkin ovat vielä katsomatta. Kello soitti aamulla 06:25 ja painoin vain herätyksen pois päältä. Yleensä katson arkiaamuisin Ylen aamulähetystä, mutta nyt nukahdin uudelleen ja heräsin vasta vähän ennen yhdeksää. Koronavirustilanne Suomessa tänään näyttää varsin samalta kuin eilenkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti