lauantai 9. toukokuuta 2020

Kylätie on hiljainen

Eilen oli vielä kymmenen aikaan illalla niin valoisaa, että lähdin Stellan kanssa ylimääräiselle lenkille. Ei Pöhkörinteessa normaalistikaan mitään riehakasta karnevaalihumua ole, mutta nyt tuntui tavallistakin hiljaisemmalta. Perjantai ja lämmin sekä valoisa ilta ei ollut houkutellut  ihmisiä ulos. Jostain Lammaslammen toiselta puolelta kuului hetken aikaa nuorison ääniä, mutta pian sekin loppui. Näin aavemaista täällä on yleensä vain puoli viiden aikaan aamulla, kun edes koiranomistajat eivät ole lähteneet liikkeelle.
Tänään sain nukkua pitkään: kahdeksaan asti. Stella kyllä nukkui tyytyväisenä, mutta kissat tulivat herättämään. Koiraa voi sentään komentaa menemään takaisin makuulle,  mutta kissoja ei. Oli siis noustava ylös antamaan kissoille aamupalaa. Samalla keitin itselleni kahvia, vähän Elovenan pikapuuroa mansikoiden kanssa, keitetyn kananmunan sekä hieman pähkinöitä. Nautin rauhallisesta lauantaiaamusta televisiota katsellen.
Puolen päivän jälkeen oli pakko ryhtyä siivoamaan. Pahviroskaa oli  kertynyt aivan järjetön määrä. Kun vein ensimmäisen erän pahvijätteitä roskiin, taloyhtiön pahvijätelaatikko oli lähes täynnä. Sain kuitenkin tungettua pahvit roskiin ja palasin hakemaan seuraavaa erää. Menin taloyhtiön toiselle pahvijäteastialle ja se oli niin täynnä, että edes roskien päällä hyppimällä ei olisi ollut riittävästi tilaa. Palasin takaisin kotiani lähemmälle roska-astialle ja sain kuin sainkin mukanani olleet pahvit roskiin. Kotona oli vielä vaikka kuinka paljon pahvilaatikoita, mutta täytyy odottaa alkuviikkoon.

Kissojen hiekkalaatikot, keittiön siivouusta, pyykinpesua...siinäpä iltapäivä menikin nopeasti. Koska säätiedotuksessa oli luvattu jo huomiseksi viilenevää, päätin nauttia vielä lämpimästä päivästä ja grillata makkaraa. 
Ilokseni huomasin, että viime kesänä pihalle istuttamani tavallinen ruokakaupasta ostettu ruukkuruohosipuli oli talvehtinut. Samoin olivat talvehtineet jo toistamiseen  muoviruukuissa oregano sekä salvia.
Olin suunnitellut meneväni vielä tänäiltana lähimetsiin kävelylle. Etsimään itselleni uutta pyhää paikkaa, koska entisen päällä on nyt uusi asuinalue. Päivällisen jälkeen alkoi kuitenkin väsyttää niin paljon, että siirryin karvakorvien kanssa sänkyyn katsomaan Dplaylta tulevaa kolmiosaista dokumenttia Murhamysteeri: West Memphisin kolmikko. Päivälliseksi siis grillattua makkaraa, appelsiini-sipulisalaattia sekä sekasalaattia, jossa vähän kaikkea, mitä kaapista löytyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti