tiistai 26. toukokuuta 2020

Menikin leipomiseksi

Tänään tuli tilaamani siemenet, vain krassin siemeniä ei ollut. Tein kuitenkin töitä tavallista pidempään enkä ollut muistanut tilata lainkaan leipää, joten päätin ryhtyä leipomaan. En todellakaan ole mikään taitava leipuri ja sen vuoksi leivon aika harvoin. Jääkaapissa on kuitenkin erilaisia leikkeleitä, joten tein pari patonkia. Toiseen päälle seesaminsiemeniä ja toiseen merisuolaa.
Kun uuni oli jo päällä ja patonkien voitelusta jäi kananmunaa, ajattelin tehdä vielä pullaa. Hiiva vain oli lopussa. Onneksi siskoni asuu naapurissa ja kävin hakemassa häneltä pussillisen kuivahiivaa. Ja lisäsin samantien kuivahiivan ensi viikon tilaukseeni. En edes muista, milloin olen leiponut tavallista pullaa. Varmaan joskus silloin, kun lapset olivat vielä pieniä. Pullistani ei tullut kaksisen näköisiä, mutta makuhan on tärkein.
Koiran ulkoilutuksen jälkeen ilta menikin nopeasti. Uutiset ovat tältäkin päivältä vielä katsomatta. Ruuaksi paistoin porsaan ulkofilepihvit sekä valkosipulivoissa tuoreita herkkusieniä. Nämä herkkusienet ovat yksi lempiruuistani. Tuore herkkusieni imee nopeasti sisäänsä valkosipulilla ja merisuolalla maustetun voin. Lisäksi punaviinietikassa marinoidusta punasipulista ja ranskankermasta sekoitettu kastike sekä kasviksia. Jälkiruuaksi vielä kahvia ja pullaa.
Päivällä tajusin, että jos tämän ja ensi viikon teen pitkiä päiviä, saattaisin päästä aloittamaan kesälomani jo 8.6. Jos pystyn pitämään neljä viikkoa lomaa, palaisin lomalta vasta 6.7. Kaksi viikkoa kyllä jaksaa, jos sen jälkeen voisi lomailla neljä viikkoa. Olen loman kuitenkin kotona eikä ole - eikä todennäköisesti tule - mitään erikoisempia lomasuunnitelmia. Pandemia etenee etanan vauhtia. Tosin ei ole eilisen jälkeen tullut kuin 2875 testitulostakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti