maanantai 11. toukokuuta 2020

Pahvia ja fetapastaa

Voi, miten olenkaan kyllästynyt pahvijätteeseen! Tai oikeammin siihen, että 55 asunnon taloyhtiössä on vain kaksi pahvijäteroska-astiaa. Eilen oli jo jäteastian viereen jätetty pahvilaatikoita. Tänään ne olivat kadonneet maasta, mutta pahvijäteastiaa ei ollut vieläkään tyhjennetty. Pitäisi varmaan käydä asentamassa siskoni parvekkeelle riistakamera voidakseni seurata, milloin roska-auto mahdollisesti käy tyhjentämässä astiat.

Normaaliolosuhteissa jäteastiat riittävät ihan hyvin, mutta nyt pandemian aikana pahvijätteen määrä on lisääntynyt merkittävästi. Taloyhtiössä asuu paljon iäkkäitä ihmisiä, jotka varmaankin noudattavat annettuja suosituksia ja tilaavat kaiken kotiinkuljetuksella. Aivan kuten teen minäkin. Eilen jo mietin, että silppuan kaikki pahvit ja poltan takapihalla grillissä, mutta oli sen verran tuulista, että en viitsinyt. Taitaisi niistä tulla aika ikävä kärykin naapuriasuntoihin, joten yritän olla kärsivällinen ja odottaa roskakuskia. Siinä jälleen yksi ammatti, jota poikkeusolosuhteissa on oppinut arvostamaan eikä enää pidä itsestäänselvänä, että jäteastiat välillä tyhjennetäänkin.

Töissä oli oikein kiva päivä. Sain taas tehdä minulle mieleisiä raportointiohjelmia. Tekisin niitä varmasti vieläkin, jos en olisi tarvinnut asiakkaalta tarkennusta tiettyihin raportoitaviin koodeihin. Jääkaappi alkaa taas näyttää tyhjältä, mutta löysin vielä ainekset uunissa kypsennettävään fetapastaan. Uunivuokaan purkillinen tomaattimurskaa sekä yksi tomaattimurskapurkillinen vettä. Lisäksi yksi silputtu sipuli sekä kolme murskattua valkosipulia. Mustapippuria, suolaa sekä kuivattuja yrttejä. Sekaan pennepastaa, rucolaa, kuutioiksi paloiteltu feta, 10 mustaa oliivia sekä sitruunaviipaleita. Vuoka uuniin 200:aan asteeseen siihen asti, että pasta on kypsää. En katsonut kelloa, kauanko vuoka oli uunissa, ehkä noin 45 minuuttia.
Huominen Citymarketin tilaus on viimeistelty ja kohta voisin mennä nukkumaan. Tai jos vielä liiskaisi muutaman laatikollisen pahveja. Jonain päivänä jäteastiaan taas mahtuu. Keittiöni on vallannut pienet inhottavat riiviöt eli kukkakärpäset. Koiran ja kissojen vuoksi en voi käyttää mitään myrkkyjä, vaikka hetken jo mietin ryhtyväni riehumaan Raid-purkin kanssa. Kunhan saan kaikki pahvit pois keittiöstä, riehun höyrypesurin kanssa. Sillä saa oikein hyvin kaikki ilkiöt kuriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti