sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Kielon tuoksu

Tasan 40 vuotta sitten painoin ylioppilaslakin päähäni. Myös silloin oli aurinkoinen ja lämmin sää. Korkeakorkoisissa punaisissa mokkakengissäni pelkäsin kuollakseni, että kompastun noustessani kapeat rappuset esiintymislavalle vastaanottamaan ylioppilastodistukseni ja kättelemään rehtoria ja luokanvalvojaa. En kompastunut eikä kompastunut kukaan muukaan.

Myös tuona toukokuun viimeisenä päivänä tuoksuivat kielot. Päivänä, jolloin koko maailma oli avoinna ja kaikki mahdollisuudet tarjolla. En varmaankaan ollut ainoa, jolla oli silloin lähes euforisen kaikkivoipa tunne. Kaikki olisi mahdollista.

Rakastan kielon tuoksua. Olen käynyt tänään haistelemassa kieloista nousevaa huumaavaa tuoksua jo useamman kerran. Koiran kanssa lenkillä sekä joka kerta, kun olen vienyt roskia, olen kiertänyt taloyhtiön takana olevan pienen metsikön kautta ja nauttinut kielojen tuoksusta.
Aamuni alkoi tavalliseen tapaan sunnuntaiaamiaisella Tikrun kanssa. Syötäväksi piti kaivaa kaapeista se, mitä vielä oli jäljellä. Patonkia, leikkeleitä, kananmuna ja vähän kasviksia. Lisäksi mansikoita, maitorahkaa ja suolainen kinusi -makusiirappia. Ja tietysti kahvia.
 
Tämäkin päivä meni pihatöissä. Sain harjattua takapihan laudoitukselta sammaleet pois. Pesin laudoituksen myös vedellä sekä Mäntysuovalla, mutta vain yhteen kertaan. Vuosien kura on kiinni tiukasti. Ongelmaksi muodostui kylpyhuoneen ikkunan kautta vedetty puutarhaletku ja kissojen kiinnostus avoinna olevaa ikkunaa kohtaan. En voi olla sekä ulkona että sisällä samaan aikaan. Luna osaa avata ovet, joten kylpyhuoneen oven sulkeminen ei olisi auttanut mitään. Onneksi ensi viikollekin on luvassa kauniita ilmoja, joten täytyy jonain iltana sulkea kissat jonnekin - en vielä tiedä minne - , jotta voin jatkaa laudoituksen pesua.

Vaikka ilma on grillaamiseen mitä parhain, laitoin kuitenkin ruuan sisällä. Broileria kookoskastikkeessa sekä riisiä. 
Pandemiatilastossa ei edelleenkään mitään yllätyksiä. Huomenna aukeavat ravintolat, kahvilat, uimahallit, museot ja monet muut julkiset tilat. Toivottavasti hyvään suuntaan menevä tilanne ei muutu huonommaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti