torstai 9. huhtikuuta 2020

Pääsiäiseksi pashaa

Day 13.

Lapsuudenkodissani pääsiäisen jälkiruokana oli aina mämmi. En muista, milloin tein ensimmäisen kerran pääsiäiseksi pashan. On siitä varmasti ainakin 15 vuotta. Pidän mämmistäkin, mutta se ei ollut lasteni lempiruokia.

Joka vuosi olen tehnyt hieman erilaisen pashan. En noudata mitään tiettyä reseptiä vaan kokeilevassa keittiössäni vaihdan mielelläni raaka-aineita toisiin. Pashan perusraaka-aineet kuitenkin ovat voi, sokeri, rahka ja kuohukerma. Tänä vuonna ei tarvitse huomioida muita erikoisruokavalioita kuin laktoositon. Voin siis laittaa pashan sekaan mantelirouhetta. Tarkoitukseni oli kokeilla suklaapashaa, mutta varaamani tumma suklaalevy ehti kadota lähes kokonaan parempiin suihin jo pari päivää sitten.

Alla tämän vuoden pashan reseptini. Annoksesta tulee yksi pieni pashamuotillinen ja yksi pienehkö siivilällinen eli kaksi pashaa.

- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmunan keltuainen
- 300 g Valion sitruunarahkaa
- 1 rkl raastettua sitruunakuorta
- 2 rkl mantelirouhettua
- 2 rkl hedelmäpaloja
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja jatka sekoittamista. Lisää rahka sekä
sitruunankuoriraaste,mantelirouhe ja hedelmäpalat. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita kermavaahto muiden ainesten sekaan ja sekoita kevyesti.

Laita seos kostutetulla leivontaliinalla tai suodatinpussilla vuorattuun tunnin verran vedessä liotettuun puiseen pashamuottiin tai esim siivilään. Paina tiiviiksi ja käännä liinan reunat päälle. Laita lautasen, kulhon tms päälle, mihin pashasta valuva neste saa valua. Siirrä jääkaappiin ja anna olla siellä yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti