torstai 23. huhtikuuta 2020

Valvottu yö

Väitetään, että vanhoilla ihmisillä iltakahvi auttaa nukkumaan. Ilmeisesti en ole vielä tarpeeksi vanha. Illalla teki mieli kahvia, joten keitin vielä iltakahvit itselleni. Ei olisi kannattanut: valvoin aamukolmeen asti ja ehdin nukkua vain muutaman tunnin.  Kahvin lisäksi otin jäätelöä, kinuskikastiketta, mansikoita ja kermavaahtoa.
Yöllä etsin muita verkkokauppoja, joista saisin makusiirappeja. Mikään ei kuitenkaan vaikuttanut valikoimaltaan niin hyvältä kuin Crema. Ja Cremasta olen tilannut ennenkin. Valvominen ja ärtymys paketin katoamisesta sai minut kirjoittamaan Cremalle viestiä, jossa selitin tilanteen ja kysyin, miten pitää menetellä, jotta saan rahani takaisin. En enää luota siihen, että pakettini vielä joskus saapuisi perille. Aamulla Cremalta tuli vastaus, että he ottavat asian selvittääkseen kuljetusfirman kanssa. Ja mikäli pakettia ei nyt löydy, lähettävät minulle uuden. Erittäin hyvä asia, ettei minun tarvitse enää yrittää selvittää, missä pakettini on ja mahtaako se joskus - ja jos, niin milloin - tulla perille.

Huomenna tulee Matkahuollon kautta tilaamiani astioita. Ei vielä vanhanaikaiset astiat vaan uusia. Haluan arkeeni konepestävät aamiaisastiat. Tilaamani tarjotin aamiaisiani varten on eri kaupasta ja se tulee mahdollisesti ensi viikolla. Tänään aamiainen kuitenkin meni retroastioilla. Työpöydälläni ei ole tarjottimelle tilaa, joten joudun laskemaan tarjottimen sängylle, jossa apureita riittää. Tikrulle onnenpäivä, koska saa aamiaista sänkyyn torstainakin. Aamiaisella oli kahvia, paahtopaistivoileipä, keitetty kananmuna sekä jugurttia, karhunvadelmia ja granolaa. 
Lyhyistä yöunista huolimatta työpäivä oli mukava. Sain tehdä varsin mieluisan ohjelmointityön. Pidän paljon erilaisia raportteja ja tilastoja muodostavien ohjelmien tekemisestä ja tänään tein asiakkaalle sellaisen liittyen COVID-19:ään. Lounastauolla tein salaatin, jonka päälle paistoin nopeasti broilerinpaloja.
Iltapäiväksikin riitti mielenkiintoista työtä ja havahduin vasta viiden jälkeen, että työpäivä oli päättynyt jo tuntia aikaisemmin. Sain myös tekstiviestin, että Saksasta tilaamani kuljetus on tulossa "lähiarkipäivinä"...mitä sitten tuo tarkoittaakaan. Mutta ehkä jo huomenna tai viimeistään maanantaina.

Onneksi paahtopaistia oli vielä jäljellä. Päivällistä varten ei tarvinnut kuin sekoittaa ranskankermasta ja marinoidusta punasipulista kastike, laittaa valkosipuliperunoita uuniin ja höyryttää varsikukkakaalia. Niin ja tehdä kukkakaalille valkosipulivoi. Nyt voi syödä valkosipulia niin paljon kuin haluaa, koska ei tarvitse lähteä kotoa minnekään eikä tavata ketään, joka pyörtyisi valkosipulin hajusta. 
Huomenna on perjantai ja pitää keksiä työkavereille jokin perjantakevennys. Taloyhtiön alueelle oli tänään tullut jätelava puutarhajätteitä varten. Kevään pihatalkoot järjestetään poikkeuksellisesti "omaotimitalkoina" eli jokainen asukas voi tehdä pihatöitä omien aikataulujensa mukaan. Toivottavasti viikonloppuna ei olisi kovin huono ilma, koska haluaisin saada jo pihoja siivottua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti