lauantai 18. huhtikuuta 2020

Shoppailupäivä

Kuukauteen en ole asioinut muissa kaupoissa kuin verkkokaupoissa. Ja niissäkin vain päivittäistavaraliikkeissä (Citymarket ja Alepa) sekä apteekissa (Apteekkiplus). Vaikka en pihistelekään päivittäistavaraostoksissani, tilaan pari kertaa viikossa ateriat paikallisesta Pizza Drivestä  ja apteekistakin tilaan tavarat Postin kotiinkuljetuksella, kulutukseni on silti laskenut merkittävästi. Rahaa jää säästöön enemmän kuin normaalisti, koska mihinkään muuhun ei tule käytettyä rahaa.

Ravintolassa syömiset ja juomiset, niskahieronnassa ja kampaajalla käymiset, juhlien jätjestämiset ja juhliin osallistumiset ovat nyt tauolla. Edes bussilla ei tule liikuttua enää mihinkään, taksista puhumattakaan. Aurinkoisena kevätlauantaina olisi ollut mukavaa lähteä käymään Hakaniemen hallissa sekä Hakaniemet etnisissä ruokakaupoissa. Tai kirpputoreilla.

Tänään päätin shoppailla. Verkossa. Olin luvannut itselleni, että en osta yhtäkään "mummokahvikuppia" ennenkuin työhuoneeni remontti on valmis. Poikkeustila, poikkeuslupa. Tein tilauksen vanhojen tavaroiden liikkeeseen Mariju ky. Bavariakahvikuppi pullalautasineen, samoin tummansinistä Lomonosovia. Pieni kahvikannu sekä kaksi erilaista tarjotinta. Nyt vain odottelen ilmoitusta paketin saapumisesta ja tilaan sen jälkeen paketille Postin kotiinkuljetuksen.

Toinen hankintani oli makusiirapit Cremasta. Minulla on ollut caramel-makusiirappia ennenkin ja se on oikein hyvää latten mausteena. Nyt tilasin suklaata, valkosuklaata, tiramisua ja montaa muuta makusiirappia, joita voin laittaa kahviin. Tavallisen kahvini juon aina ilman makeutusta, mutta välillä maistuu myös latte.

Kolmas ja huvittavin hetken mielijohde oli kahden t-paidan, "Make Uusimaa Great Again" -lippalakin sekä kangaskassin tilaaminen Koronapaidat -verkkokaupasta.

Tiistaina tulee taas Citymarketin toimitus. Koko päivän olen päivittänyt tilaustani, koska keittiötä siivotessani huomaan, mitä kaikkea puuttuu. Onnistuin myös rikkomaan kananmunaleikkurin, keittiön kattolampusta paloi lamppu ja hiirestä loppui paristo. Edellinen tilaukseni Alepasta oli tavallista pienempi enkä pystynyt lisäämään tilaukseen enää mitään. Nyt on siis tehtävä taas isompi tilaus.

Tänään tein makumatkan lapsuuteeni 1960-luvulle. Perinteistä läskisoosia vain maustepippurilla ja suolalla maustettuna. Lisäksi keitetyt perunat sekä punakaali-naustekurkkusalaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti