sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Rauhallinen päivä

Day 16.

Tänään on ollut hiljaista ja rauhallista. Eilisen aurinkoinen sää on poissa eikä uloskaan huvita mennä. Aamulla kaivoin pakastimesta viimeisen palan riimihärkää. Koska kissa jäi pitkäperjantaina vaille jättikatkarapuja, sai tänään syödä aamiaisestani kaikki ravut.
Eilen suunnittelin, että tänään pesen kylpyhuoneiden seinät ja keittiön kaapinovet höyrypesurilla. Tekemättä jäi. Aamupäivällä silitin lakanoita, koska ne eivät mahdu silittämättä pieneen liinavaatekaappiini. Lakanapino yläkerran käytävän kaiteella ei kuitenkaan tunnu pienenevän lainkaan, vaikka olkapään nivelrikko ilmoittaa jo ikävästi olemassaolostaan. Muutaman tunnin silitettyäni päätin tehdä pari voileipää ja katsoa hetken aikaa televisiota. Pari tuntia myöhemmin heräsin enkä ensin meinannut tajuta,  onko aamu vai ilta tai mikä viikonpäivä nyt on. Yleensä nukun päiväunia vain ollessani sairaana, mutta ehkä tämän hiljaisuuden ja ulkona olevan harmauden vuoksi nukahdin. 
Jotta päivä ei menisi ihan hukkaan, leivoin kääretortun. Epidemia kuulemma on saanut ihmiset leipomaan ja näin on käynyt minullekin, vaikka olenkin Universumin surkein leipuri. Suklaakääretorttu Marianne-karkkirouheella ja rahkalla täytettynä oli oikein hyvää, vaikka näyttääkin aika lätsähtäneeltä.
Onneksi huomenna on vielä vapaapäivä. Päiväunet eivät nimittän virkistäneet yhtään. Väsynyt ja nuutunut olo edelleen. Jollain tavalla alkaa vaikuttaa, kun ei ole nähnyt läheisiään pitkään aikaan. Tyttäreni on ollut töissä ja muutoin ulkomailla aiemmin kuukausiakin, mutta silti nyt tuntuu jollain tavalla erilaiselta. Vaikeammalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti