sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Paluu tulevaisuuteen

Day 9.

Kaksi viikkoa sitten kirjoitin, miten lentokoneiden äänet ovat lakanneet kuulumasta. Tänään Stellan kanssa päivälenkillä taivaan hiljaisuus, auringonpaiste ja kiireettömyys synnytti vahvan assosiaation lapsuuteeni. Tuntui kuin olisin palannut 50 vuotta ajassa taaksepäin. Hetken aikaa odotin kauppa-auton ilmestyvän näköpiiriin, mutta sitten palasin takaisin nykyhetkeen.

Kauppa-auto!!!! Missä ovat kaikki kauppa-autot? Romutettuina jo? Vietin lapsuuteni kesät Haapamäellä ja kauppa-auton saapuminen tiesi jäätelöä. Kun myymälät olivat keskuksissa, syrjäkylillä kiersi kauppa-auto. Poikkeustilan aikana monet kaupat ovat alkaneet tarjota kotiinkuljetuspalveluita, mutta voisiko kauppa-autoillakin olla kysyntää? Varsinkin siellä, missä kotiinkuljetuspalveluita ei vielä ole?

Viime aikoina Facebookin uutisvirrassani on näkynyt paljon mainoksia erilaisista kotiinkuljetuspalveluista. Olin hämmästynyt, miten nopeasti hammaslääkäripalveluitakin alkoi saada kotikäynteinä. Jos asiakas ei voi tulla palvelun tuottajan luokse, tuottaja tuleekin asiakkaan luokse. Mitä kaikkea muuta voitaisiin tuoda asiakkaan luokse?

Moni ravintola on alkanut toimittaa ruokaa kotiin. Joissain ravintoloissa on keskitytty noutomyyntiin. Niin myös Vagabondassa. En ole vielä käyttänyt palvelua vaan tänäänkin tilasin tuttuun tapaan ruokaa Pizza Drivestä.
Olen kuullut monen ruokakauppojen kotiinkuljetuspalveluihin siirtyneen sanovan, että aikovat jatkaa tilaamista vielä epidemian jälkeenkin. Tilaaminen on vaivatonta ja säästää aikaa, usein myös rahaa, koska ei tule tehtyä heräteostoksia. Tuosta jälkimmäisestä voi olla montaa mieltä. En pidä isoissa marketeissa maleksimisesta vaan kaupoissa asioidessani haluan tehdä ostokseni mahdollisimman nopeasti. Usein jäi jotain tarpeellistakin ostamatta, koska en yksinkertaisesti jaksanut kiertää etsimässä haluamaani tuotetta. Siis silloin, kun vielä asioin marketeissa. Äsken viimeistelin huomista Citymarketin tilaustani ja lisäsin tilaukseen mm tarvikkeet kääretortun leipomista varten. Milloin olen viimeksi leiponut kääretortun? Arviolta 20 vuotta sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti